Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı 2024!

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı 2024!
Sağlık Bakanlığı’nın 36 bin personel alımını ne zaman yapacağı merak ediliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı ne zaman personel alımı yapacak, hangi kadrolarda alım yapılacak? İşte merak edilenler…

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, bakanlığın ne zaman personel alımı yapacağını merak ediyor. Bu kapsamda, bakanlık tarafından yapılması planlanan 36 bin personel alımının detayları araştırılıyor.

Bakanlık, bünyesinde istihdam etmek üzere 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip alımı yapacak. Peki, Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman yapılacak? İşte cevabı…

Sağlık Bakanlığınca çeşitli alanlarda istihdam edilecek 36 bin personel için şu an için resmi başvuru ve atama tarihi duyurulmasa da bu ay resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Adayların müracaat ve tercihlerini ÖSYM üzerinden gerçekleştireceği öngörülüyor.

Sağlık Bakanlığı eski Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin yaptığı açıklama şu ifadeleri kullanmıştı: "Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun."

img-3565.jpeg

KİMLER, NEREDE GÖREVLENDİRİLECEK?

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı kapsamında; 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip alınacak.

Alınacak personelden biri acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görevlendirilecek.