PTT’den Yeni Para Yardımı Geliyor! Başvurular Az Önce Başladı!

PTT’den Yeni Para Yardımı Geliyor! Başvurular Az Önce Başladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yeni bir para yardımı yapacağını ve yardımların PTT vasıtasıyla hak sahiplerine ödeneceği öğrenildi. Peki, bu para yardımının detayları neler, kimler bu yardımdan faydalanacak? İşte detaylar…

Kadın ve erkek, genç ve yaşlı demeden toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlar vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerinin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Bakanlık, bu kapsamda “Çoklu Doğum Yardımı” adı altında yeni para yardımı yapacağını açıkladı. Çoklu doğum yardımı, Türkiye’nin dinamik nüfus yapısının korunması ve Anayasa’da yer alan sosyal devlet ilkesi göz önünde bulundurularak çoklu doğum ile dünyaya gelen bebeklerin olduğu muhtaç ailelerdeki 0-24 ay arası bebeklerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçları için geliştirilmiş fon kaynağı ile finanse edilen bir yardım programı olarak biliniyor.

Söz konusu para yardımından, Türk vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) yasası doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) muhtaç olduğu belirlenen ve çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu aileler ve hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden, yani bu yıl için 5 bin 667 liradan az olan haneler yararlanabilecek.

thumbs-b-c-07db31348d1b87fadf5ea2fca26707a4.jpg

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurular ise ihtiyaç sahiplerinin ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki SYDV’ye yapılabilecek. Başvurunun gerçekleştdiği SYDV tarafından gerekli incelemelerin gerçekleştirilmesinin ardından mütevelli heyetince 3294 sayılı Kanun kapsamında değerlendirme yapılacak.

SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından başvurusu onaylanan hak sahipleri için; çocuk başına 400 TL para yardımı yapılacak ve ödemeler iki ayda bir PTT vasıtasıyla hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak.

Bunun yanı sıra, 3294 sayılı yasa doğrultusunda muhtaç olunduğunun belirlenmesi durumunda ailede sosyal güvenceli bir kişinin olması çoklu doğum yardım programından faydalanmaya engel teşkil etmeyecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ