PTT’den Son Dakika Müjdesi! Elektrik Yardımı Yapılacak!

PTT’den Son Dakika Müjdesi! Elektrik Yardımı Yapılacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara PTT vasıtasıyla elektrik faturası yardımı yapacağını açıkladı. Peki, kimler başvuru yapabilecek, ne kadar yardım yapılacak? İşte detaylar…

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yaparak kişilerin ekonomik sorunlarını çözmeyi amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT üzerinden “Elektrik Tüketim Desteği” adı altında elektrik faturası yardımı yapacağını duyurdu.

Elektrik Tüketim Desteği, 3294 ve 2022 sayılı yasalar doğrultusundaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi aileleri kapsayan bir yardım programı olarak biliniyor. Bu para yardımından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun doğrultusunda; düzenli merkezi yardım ve maaşlara (Eşi Hayatını Kaybetmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Maaşları, Yaşlı Maaşı, Engelli Yakını Maaşı, Silikozis Maaşı) yönelik hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği süren aileler yararlanabilecek.

Herhangi bir kuruma müracaat edilmesine gerek olmayıp; hak sahiplerinin kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterli olacak. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı kanun doğrultusunda maaşı almaya yönelik verilmiş hak sahipliği kararı süren ailelerin sistem üzerinde aylık kontrolünün gerçekleştirilmesinin ardından para yardımı yapılacak.

para-nedir.webp

KİMLER, NE KADAR YARDIM ALACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elektrik Tüketim Desteği adı altında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere sağlayacağın para yardımının tutarını belirledi. Buna göre, yapılan elektrik tüketimi kadar nakdi yardım yapılacak. Bu kapsamda, hak sahiplerinin hesaplarına yatacak tutarlar şu şekilde:

•1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (155,43 Türk Lirası)
•3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (207,23 Türk Lirası)
•4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (259,04 Türk Lirası)
•5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (310,85 Türk Lirası)
• Kronik hastaların bulunduğu hanelerde hasta başına aylık 150 kWh (310,85 Türk Lirası) karşılığı kadar para yardımı yapılacak.

Yardım programından talep edilen tüm koşulların sağlanması şartıyla faydalanmaya devam edilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ