PTT’den Öğrencilere Eğitim Yardımı!

PTT’den Öğrencilere Eğitim Yardımı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere “Şartlı Eğitim Yardımı” yapacağını ve ödemelerin de banka hesaplarına yatmasının yanı sıra, PTT şubelerinden de alınabileceğini açıkladı. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

İlkokul öğrencisinden 65 yaş üstü vatandaşlara kadar hemen her yaş grubundan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara para yardımı yaparak bu kişilerin sosyal hayata aktif katılımını destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrencilere para yardımı yapacağını açıkladı.

Bakanlık, “Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY)” adı altında kız ve erkek öğrencilere nakdi yardım ödemesi gerçekleştireceğini ve ilköğretim erkek öğrencilerin aylık 90 TL, kız öğrencilerin aylık 100 TL;
ortaöğretim erkek öğrencilerin aylık 130 TL ve kız öğrencilerin ise aylık 150 TL yardım alacağını açıkladı. Bakanlık, ödemeleri her ay için hesaplayarak 2 ayda bir hak sahiplerinin hesaplarına yatıracak.

thumbs-b-c-2adfc7784b291960958d36fc8fa68c21.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, söz konusu eğitim yardımı için başvuru şartlarını da paylaştı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Hak sahibi (çocuk) adına yardım müracaatı gerçekleştiren kişinin kendisinin veya ikamet ettiği hanedeki herhangi bir kişinin sosyal güvenceli olmaması ve bahsi geçen ailenin ihtiyaç sahibi olduğunun ilgili il ve ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti kararıyla belirlenmesi, hak sahibi çocuğun örgün eğitimde okuyor olması ve yatılı okulda eğitim almıyor olması gerekiyor.

ŞEY yardımı doğrultusunda, hak sahiplerinin ödemelerini düzenli alabilmeleri için, hak sahibi çocuğun okulun açık olduğu aylarda, resmi olarak sebebi ispatlanmaksızın, 30 gün içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerekiyor. 4 günden fazla devamsızlık yapılması durumunda, devamsızlık yapılan aya yönelik para yardımı yapılmayacak.

ŞEY programı, hak sahibi çocuğun okul devam durumuna göre nakdi yardım ödemesi gerçekleştirilen şartlı bir yardım programı olup sistemde yardım programı için hak sahibi olmak düzenli ödeme almayı garantileyemiyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ