PTT’den İhtiyaç Sahiplerine Yeni Para Yardımı!

PTT’den İhtiyaç Sahiplerine Yeni Para Yardımı!
Dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımların bazılarını PTT vasıtasıyla hak sahiplerine ulaştırıyor. Bu kapsamda, PTT’den şartları sağlayanlara yeni para yardımı yapılacak. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta yaşlılar, engelliler, kronik rahatsızlığı olanlar ve öğrenciler olmak üzere toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlar yaparak bu kişilerin yanında olmaya devam ediyor.

Bakanlık, bunun yanı sıra, “Çoklu Doğum Yardımı” adı altında annelere de sosyal yardım ödemesi yapıyor. Çoklu Doğum Yardımı, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu doğrultusunda ve çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu ailelerde, çocukların beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının karşılanması için geliştirilen bir yardım programı olarak biliniyor.

thumbs-b-c-7b3377eb298822b6ec54a0a4e5b5acac.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, çoklu doğum yardımı kapsamında para yardımı alacak ailelerden talep edilecek başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Hak sahibi çocukların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması

Hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 3’te 1’inin altında olması hususunun ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki mütevelli heyeti kararı ile tespit edilmiş olması,

Başvuru sahibinin hanesinde canlı doğum ile sonuçlanan ve 0-24 ay yaş aralığında hayatta olan ikiz, üçüz, dördüz ve üstü çocukların olması,

Sağlık Bakanlığının yaşa bağlı olarak belirlediği takip ve izlem dönemlerinde kayıtlı oldukları sağlık kuruluşunda sağlık kontrollerini gerçekleştirmiş olmaları ve yaptırılan sağlık kontrollerine yönelik verilerin USS üzerinden BSYBS’ye aktarılmış olması gerekecek.

Bunun yanı sıra, bu yardım programı doğrultusunda;

Başvuru yüzünden inceleme yapılacak hanede, sosyal güvenceli kişi ya da kişilerin olması, evde bakım yardımı, SED, 2022 sayılı Kanun ile düzenli merkezi yardımlardan (ŞESY, EVEK, MAAY, ÖYAÇ vb.) yararlanılması bu yardım programından yararlanılmasına engel teşkil etmeyecek.

Ancak, mütevelli heyetince yapılacak hane muhtaçlık değerlendirmesinde hanenin yararlandığı düzenli yardımlar değerlendirmeye alınacak

2828 sayılı Kanun kapsamında olup kurum bakımında olan çocuklar ile hükümlü ve tutuklular bu yardım programından faydalanamayacak.

Bu kapsamda, şartları sağlayan hak sahiplerine 400 TL para yardımı yapılacak. Ayrıca, yapılacak ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir hesaplara aktarılacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ