PTT’den İhtiyaç Sahiplerine Elektrik Yardımı 2024!

PTT’den İhtiyaç Sahiplerine Elektrik Yardımı 2024!
Her ay milyonlarca ihtiyaç sahibine para yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan dar gelirli vatandaşlara elektik yardımı yapacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, kimler ne kadar alacak? İşte ayrıntılar…

Çocuklara kırtasiye yardımından yaşlılara ve engellilere aylık para yardımına kadar her kesimden ve yaş aralığından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin her daim yanında olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarına devam ediyor.

Bakanlık, “Elektrik Tüketim Desteği” adı altında şartları sağlayan ihtiyaç sahiplerine elektrik yardımı yapacağını açıklarken, ödemelerin de PTT üzerinden hak sahiplerine ulaştırılacağı öğrenildi.

Elektrik Tüketim Desteği, “Asgari Elektrik Tüketim Desteği Bileşeni” ve “Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeni” olmak üzere iki bölümden oluşuyor.

Buna göre, Asgari Elektrik Tüketim Desteği Bileşeni, 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar çerçevesindeki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan dar gelirli ailelere yapılıyor. Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeni ise kronik rahatsızlığı yüzünden cihaza bağımlı olan hastaların olduğu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları SYDV tarafından dar gelirli olduğu tespit edilen ailelerle 2828 sayılı Kanun çerçevesinde evde bakım maaşı alan ve kronik rahatsızlığı yüzünden cihaza bağımlı olan ailelerden SYDV tarafından 3294 sayılı Kanun doğrultusunda dar gelirli olduğu belirlenen ailelere yapılıyor.

para-fatura.webp

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Elektrik Tüketim Desteği’nden, SYDV tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı EVEK, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı MAAY, Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı ÖYAÇ, Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı ŞESY, Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığıilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği süren aileler yararlanabiliyor.

Bu kapsamda, herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek kalmıyor. Fakat, şartları sağlayan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi gerekiyor. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa çerçevesinde ödeme almaya dair verilmiş hak sahipliği kararı süren ailelerin sistemde aylık kontrolünün gerçekleştirilmesinin ardından ödemeler yapılıyor.

Elektrik Tüketim Desteği adı altında hak sahibi ailelere ödenecek yardım tutarı şu şekilde:

•1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh 155,43 lira
•3 kişilik hanelere aylık 100 kWh 207,23 lira
•4 kişilik hanelere aylık 125 kWh 259,04 lira
•5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh 310,85 lira
• Kronik hastaların bulunduğu hanelerde hasta başına aylık 150 kWh 310,85 lira

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ