PTT’den Emeklilere Müjde! Tek Seferde 100 Bin TL Destek!

PTT’den Emeklilere Müjde! Tek Seferde 100 Bin TL Destek!
En düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükselmesinin ardından emekliler ekonomik olarak bir nebze olsun rahatlarken, PTT’den de emeklilere düşük faizli kredi müjdesi geldi. İşte düşük faizli kredinin detayları…

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’de kalmasının ardından milyonlarca Asgari ücretli hükümetten yeni zam talep etti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla emekli maaşına yeni zam için çalışmalara başlandı. 3 Temmuz tarihinde açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından emekli Maaşı önce 12 bin 473 TL'ye ve daha sonra ise 12 bin 500 TL'ye yükseldi

Gelen zammın ardından emekliler ekonomik olarak bir nebze de olsa rahat nefes alırken PTT de emeklilere düşük faizli kredi fırsatı sunduğunu açıkladı. Son bir yıldır Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kredi faizlerinde uyguladığı politika nedeniyle Bankaların sağladığı konut İhtiyaç ve taşıt kredilerinin faizleri de rekor seviyeleri yükseldi.

Hal böyle olunca 12 bin 500 TL maaş alan emeklilerin kredi çekerek ihtiyaçlarını karşılaması da hayli güç duruma geldi. Bu nedenle maddi destek almak için bankaların kredi faizlerini araştıran emeklilere PTT'den müjdeli bir haber geldi. PTT emeklilere düşük faizli kredi imkânı sunacağını açıkladı.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

AKTİF BANK’TAN EMEKLİLERE 100 BİN TL KREDİ

Buna göre PTT, emeklilere Aktif Bank aracılığıyla yüzde 3,19 faiz oranıyla kredi fırsatı sağlayacak. Emekliler, PTT'nin Aktif Bank üzerinden sağlayacağı düşük faizli kredi kampanyası sayesinde 100 bin TL'ye kadar ve maksimum 24 ay vadeli kredi çekebilecek.

Aktif Bank, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Acil nakit ihtiyacı olan emeklilerimize yüzde 3,19 faiz oranından başlayan faizlerle 100 bin TL'ye kadar nakit kredi. İhtiyaçlarınızı değil, borçlarınızı erteleyin.”

Emekliler, Aktif Bank vasıtasıyla sağlanan düşük faizli kredi imkânından yararlanmak için en yakın PTT şubesine giderek kimlik kartı ile anında kredi çekebilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ