PTT’den Aylık ve Tek Seferlik Para Yardımı Geliyor!

PTT’den Aylık ve Tek Seferlik Para Yardımı Geliyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programları kapsamında dar gelirli vatandaşlara para yardımı yaparken, şartları sağlayanlara da sağlık yardımı yapacağını açıkladı. Peki, kimler bu yardımdan faydalanacak? İşte detaylar…

Yaşlı ve engelli aylığı, engelli yakını maaşı ve kronik rahatsızlık yardımı gibi sosyal yardım programları doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımlar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bunun yanı sıra, kırtasiye, gıda, yemek ve kömür yardımı gibi ayni yardımlar da yapmaya devam ediyor.

Bakanlık, son olarak şartları sağlayan vatandaşlara Şartlı Sağlık Yardımı (ŞSY) yapacağını açıkladı. Bu kapsamda, sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı yasa doğrultusunda zor durumdaki hanelere 0-6 yaş arası çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri, anne adaylarının da hamilelik boyunca sağlık kontrolü yaptırmaları ve doğumlarını hastanede gerçekleştirmeleri kaydıyla düzenli para yardımı yapılacak.

Şartları sağlayan ihtiyaç sahiplerine para yardımı, PTT vasıtasıyla doğrudan anneler adına açılan hesaplara aktarılacak. Bu nakdi yardım programı doğrultusunda gerçekleşen yardımlar gebelik döneminde aylık 200 lira, çocuk için aylık 100 lira, doğumun hastanede gerçekleşmesi durumunda tek seferlik 500 lira, şartlı lohusalık için doğumu takip eden ilk 2 ay boyunca aylık 300 lira para yardımı yapılacak.

thumbs-b-c-13c0efe050374fbb6f317f59d47a19f1.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, ŞSY kapsamında başvurular için aranacak şartları belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Hanede sosyal güvenceli birey bulunmaması,

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tarihlerde düzenli olarak doktor kontrollerine gidilmesi,

Hanenin ihtiyaç sahibi olduğunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetince belirlenmesi.

Bunun yanı sıra, ŞSY’den yararlanan çocuğun;

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tarihlerde sağlık kontrollerinin yaptırılmaması,

72 ayını doldurması,

Yardım kaydının yer aldığı SYDV’ye haber verilmeksizin ikamet adresinin değişmesi,

Hanesinin mütevelli heyetince muhtaçlık durumunun ortadan kalktığının belirlenmesi,

Vefat etmesi,

Hak sahibi ebeveyninin hayatını kaybetmesi durumunda para yardımı sona erecek.

Ayrıca, ŞSY müracaatı esnasında imzalanan sözleşmeye aykırılıkların belirlenmesi durumunda yardım ödemeler geçici bir süre durdurulabilecek veya tümüyle kesilebilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ