PTT’den 3 Bin 730 TL Elektrik Faturası Yardımı!

PTT’den 3 Bin 730 TL Elektrik Faturası Yardımı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara 3 bin 730 TL’ye kadar elektrik tüketim desteği sağlarken, bu destek ödemesi hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor veya PTT şubelerinden de alınabiliyor. İşte desteğin detayları…

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara çeşitli konularda para, erzak ve yakacak gibi yardımlar yaparak bu kişilerin yalnız olmadığını kanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik rahatsızlığı bulunan hastalara elektrik tüketim desteği sağlayacağını açıkladı.

Bakanlık, söz konusu yardımla muhtaç durumdaki ve ağır kronik hastalığı yüzünden cihaza bağımlı olan hastaların ikamet ettikleri konutun elektrik fatura bedeline destek olarak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Bakanlık, elektrik tüketim desteği kapsamında kimlerin ne kadar para yardımı alacağını açıkladı. Buna göre, yardım tutarları şöyle:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (155,43 TL)

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (207,23 TL)

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (259,04 TL)

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (310,85 TL)

Kronik hastaların bulunduğu hanelerde hasta başına aylık 150 kWh (310,85 TL) karşılığı tutarınca para yardımı yapılacak. Bu kapsamda, hak sahiplerine yılda 3 bin 730 TL’ye kadar elektrik tüketim desteği verilmiş olacak.

1533113.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, elektrik tüketim desteği için başvuru şartlarını paylaştı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

3294 sayılı Kanun kapsamında olmak,

2828 sayılı Kanun kapsamında engelli evde bakım yardımı almamak,

Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olduğundan elektrik desteğine ihtiyaç duymak,

Kronik hastalığına ve cihaz kullanması gerektiğine ilişkin geçerli sağlık raporuna sahip olmak şartlarının tamamının sağlamak.

Öte yandan, başvurular, e-Devlet sisteminden yapılabildiği gibi ilgili hastaların ikamet ettikleri il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na da (SYDV) yapılabilecek.

Başvurularda, hastanın kronik hastalığına ve cihaz kullanması gerektiğine yönelik sağlık raporu müracaat eden kişi tarafından SYDV’ye ibraz edilecek.

Müracaat eden kişiler, başvuru formunu imzalaması gerekecek. Başvuru Formu, müracaat edenlere imzalanmak üzere verilirken; yardım programına yönelik bilgilendirmenin SYDV personeli tarafından yapılması gerekecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ