Öğretmenlerden Öğrenciler İçin Telefon Yasağı Talebi!

Öğretmenlerden Öğrenciler İçin Telefon Yasağı Talebi!
Türkiye’de ve Avrupa’da okullarda telefon kullanımına yönelik tartışmalar giderek artarken, Avusturya’da ise öğretmenler okulda telefonun yasaklanmasını talep ediyor. İşte detaylar...

Avusturya'da okullarda akıllı telefon kullanımına ilişkin tartışmalar günden güne artıyor. JKU School of Education ile Avusturya Federal Yayıncılık Kurumunca yapılan bir anket, pek çok öğretmenin okullarda telefon yasağına destek verdiğini gösterdi. Öğretmenler, söz konusu yasağın öğrencilerin derslere daha iyi odaklanmasına ve sınıf içi verimliliğin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyor.

Anket sonuçlarına göre, öğretmenlerin yüzde 74'ü okullarda telefon yasağına destek verirken, yüzde 44'ü telefonların tümüyle yasaklanması gerektiğini düşünüyor. Yüzde 30 oranında bir bölüm ise kısmi yasak uygulanması fikrini savunuyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğretmenleri, telefon yasağını daha güçlü bir şekilde benimsiyor. Linz Eğitim Fakültesi Başkanı Christoph Helm, ilkokullarda öğretmenlerin yüzde 90'ının telefon yasağını kesinlikle istediğini ifade ederek, bu konudaki görüşlerin ne kadar net olduğunun altını çizdi.

Söz konusu tartışmalar, öğrencilerin derslere odaklanması ve eğitim kalitesinin geliştirilmesi için gündeme gelirken, akıllı telefonların sınıfta dikkat dağıtıcı bir etken olarak görülmesi, öğretmenlerin bu konuda bir düzenleme yapılması istemesine sebep oluyor.

ogretmenlerden-ogrenciler-icin-telefon-yasagi-talebi-avusturya.jpg

TELEFON YASAĞI DÜNYA GENELİNDE TARTIŞILIYOR

Ülkede bu konuya yönelik alınacak kararlar, eğitim sisteminin geleceği bakımından büyük önem taşıyor. Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun telefon yasağına destek vermesi, okullarda bu konuda politikalar geliştirilmesi ihtimalini ortaya koysa da, kısmi yasak gibi alternatif çözümler de göz önünde bulundurularak, öğrencilerin teknolojiyle olan ilişkisinin dengeli biçimde yönetilmesi amaçlıyor.

Bu tartışmalar, Avusturya'nın yanı sıra, küresel çapta eğitim sistemlerinin teknoloji kullanımına nasıl yaklaşması gerektiği hususunda önemli bir örnek teşkil ediyor. Öğretmenlerin ve eğitim uzmanlarının görüşleri, okullarda teknolojinin nasıl daha aktif ve kontrollü biçimde kullanılabileceğine ilişkin yeni politikaların oluşturulmasına rehberlik edebileceği düşünülüyor.