Öğrencilerin IBAN’ına 5 Bin TL Para Yardımı Yatacak!

Öğrencilerin IBAN’ına 5 Bin TL Para Yardımı Yatacak!
Okulların açılmasına sayılı günler kala, birçok belediye öğrencilere yönelik destek paketleri açıklarken, bir müjdeli haber de Kocaeli Gebze Belediyesi’nden geldi. Buna göre, Gebze Belediyesi, öğrencilere 5 bin TL para yardımı yapacak. İşte detaylar…

9 Eylül itibarıyla MEB’e bağlı tüm eğitim kurumlarında yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber birçok üniversitede de yeni dönem başlayacak. Bu kapsamda, üniversiteli öğrenciler, burs alabileceği kurumları araştırırken, birçok kurum da öğrencilere burs, kıyafet, çanta ve kırtasiye desteği sağlıyor.

Kocaeli Gebze Belediyesi de üniversite öğrencilere para yardımı yapacak belediyeler arasında yer aldı. Buna göre, Gebze Belediyesi, üniversite öğrencilere 5 bin TL’lik para yardımı yapacak. Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz, devlet üniversitesinin lisans bölümüne yeni başlayacak ve Gebze'de ikamet eden öğrencilere 5 bin TL'lik para yardımı yapılacağını açıkladı.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Büyükgöz, şu ifadeleri kullandı: eğitime destek programı kapsamında gerçekleştirilecek nakdi yardıma ilişkin açıklamada, "YKS sonuçları açıkladı. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Yerleştirmeler yapıldı ve artık yeni bir hayatın başlangıç aşamasındasınız. Biz de Gebze Belediyesi olarak eğitime destek amacımız doğrultusunda, seçim beyannamemizde vaat ettiğimiz gibi geçtiğimiz yıl ve bu yıl YKS sınav bedellerimizi yatırdık. Şimdi de eğitime destek programı kapsamında devlet üniversitelerinden birine ilk defa kayıt yaptıran ve Gebze'de ikamet eden gençlerimize 5 bin TL eğitim yardımını karar altına aldık. Biz daima eğitimin yanında olduk. 6 kütüphane, 5 bilim sanat merkezi ve diğer taraftan Güzide Gençlik Merkezi günde 2 bin öğrenciyle gençlerimize eğitim hizmeti ve sosyal hizmet veriyoruz. Biz bu tesisleri sizler için hazırladık. Şimdiden eğitim hayatınız hayırlı olsun. Eğitime destek vermeye devam edeceğiz.”

5 bin TL'lik para yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler Gebze Belediyesi'nin resmi internet sitesindeki bağlantıya tıklayarak müracaat edebilecek.