Öğrencilerin Başına Talih Kuşu Kondu! 9 Ay Boyunca 15 Bin TL Burs Verilecek!

Öğrencilerin Başına Talih Kuşu Kondu! 9 Ay Boyunca 15 Bin TL Burs Verilecek!
Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl tercih yapacak öğrenciler için yeni bir burs programı başlattığını ve bu program kapsamında öğrencilere tek seferlik 100 bin TL ve 9 ay süreyle de 15 bin TL burs desteği vereceğini duyurdu. İşte merak edilenler…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 16 Temmuz tarihine açıklanmasından sonra Boğaziçi Üniversiteside yeni bir burs programı başlattığını duyurdu. Buna göre, “Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Günleri 2024” programı doğrultusunda 22-30 Temmuz tarihlerinde Güney Kampüs Albert Long Hall Binası’nda gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi’ne YKS’de sayısal, eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil puan türlerinin birinde ilk üçte yer alarak yerleşen öğrencilere bir kereliğe mahsus 100 bin lira para yardımı yapacak.

img-2887.jpeg9 AY BOYUNCA 15 BİN TL BURS

Bunun yanı sıra, yerleştiği puan türünde ilk 10’a girenlere ise yılda 9 ay boyunca 15 bin lira burs verilecek. Yine İlk 100’e giren öğrencilere de yılda 9 ay boyunca 10 bin lira para yardımı yapılacak. İlk 100’deki tüm öğrenciler, para yardımının yanında Boğaziçi Üniversitesi’nin nitelikli yurtlarında ücretsiz konaklama, yemek bursu ve her dönem başında bir kez kitap bursu, Teknoparktaki kuluçka merkezinden ücretsiz yararlanma, kapalı ve açık havuz, fitness salonu ile SİNEBU’ya ücretsiz üyelik fırsatlarından faydalanabilecek.

Her sene ilk YKS sıralamasında ilk bin öğrencinin 700’den fazlasının tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi, 2024 yılı itibarıyla ilk bine giren bütün öğrencilere için Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında öğrenim yaşamı süresince barınma garantisi sağlayacak. Bu öğrenciler artık sosyo-ekonomik durumlarına bakılmaksızın öğretim yaşamı süresince yurtlarda kalabilecek.