Öğrencilere Yemek Bursu Müjdesi! Başvurular Başladı!

Öğrencilere Yemek Bursu Müjdesi! Başvurular Başladı!
2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber birçok il ve ilçe belediyesinin yanı sıra, bazı üniversiteler de öğrencilere çeşitli alanlarda destek oluyor. Bu kapsamda, Mersin Üniversitesi de öğrencilere yemek bursu vereceğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) bağlı birçok üniversitede yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken, öğrenciler de burs desteği alabileceği kurumları araştırıyor. Bu kapsamda, birçok il ve ilçe belediyesi, vakıflar ve dernekler de öğrencilere burs yardımı yapıyor.

Bu kurum ve kuruluşların yanı sıra, bazı üniversiteler de öğrencilere çeşitli alanlarda destek ödemesi yapıyor. Bu doğrultuda, Mersin Üniversitesi de öğrencilere yemek bursu vereceğini açıkladı.

Burs başvurularının 26 Eylül’de başladığını ve 4 Ekim’e kadar devam edeceğini açıklayan Mersin Üniversitesi, yemek bursuna başvuru yapmak isteyen öğrencilerin başvurularını eğitim gördükleri fakülte, yüksekokul veya meslek yüksek okuluna yapmaları gerektiğini duyurdu.

Uşak Üniversitesinden yemek menülerinde bir ilk daha - Sağlık - Sinop Flaş Haber

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Bunun yanı sıra, Mersin Üniversitesi tarafından verilen yemek bursuna başvuru yapmak isteyen öğrenciler için başvuru evrakları da belli oldu. Buna göre, başvuru evrakları şu şekilde:

Tam ve Eksiksiz Doldurulmuş Başvuru Formu

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Öğrenci Kimlik Fotokopisi

Son Dönem Not Durumunu Belirten Belge (Transkript)

Engellilik Sağlık Kurulu Raporu

Şehitlik ve/veya Gazilik Belgesi

Milli Sporcular İçin Belge

Aile Gelir Durumunu Gösterir Belge (Gelir Belgesi- Maaş Bordrosu)

Öğrencinin Kira Kontratı ya da Yurtta Kaldığına Dair Belge