Öğrencilere Tamamen Ücretsiz Oldu! Artık Hiç Para Ödenmeyecek!

Öğrencilere Tamamen Ücretsiz Oldu! Artık Hiç Para Ödenmeyecek!
MEB ve YÖK’e bağlı eğitim kurumlarının yeni eğitim yılına başlamasıyla beraber birçok il ve ilçe belediyesi öğrencilere peş peşe destekler açıklarken, bir müjde de Kastamonu Belediyesi’nden geldi. İşte merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerle ve Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) bağlı birçok üniversitede yeni eğitim ve öğretim yılı resmen başladı. Bu doğrultuda, birçok il ve ilçe belediyeleriyle beraber çeşitli dernekler ve vakıflar da öğrencilere arka arkaya destek projelerini duyurmaya başladı.

Birçok kurum ve kuruluş, öğrencilere tek seferlik veya aylık para yardımıyla beraber çanta, kıyafet ve kırtasiye desteği gibi destekler sağlayacağını açıkladı. Bu kapsamda, bir destek müjdesi de Kastamonu Belediyesi’nden geldi.

Kastamonu Belediyesi, KASMEK binasında uygulanmaya başlanan Akademi Kastamonu Projesi ile tamamen ücretsiz olarak destekleyici eğitim verileceğini açıkladı. Söz konusu eğitim desteğiyle beraber öğrenciler LGS ve YKS’ye ücretsiz bir şekilde hazırlanacak. Öğrencilere verilen müjdeli haberin ardından Akademi Kastamonu için ön kayıtların dün başladığı açıklandı.

19 milyon öğrenci yarın ders başı yapacak - Son Dakika Haberleri

SINAVA HAZIRLIK SETLERİ DE ÜCRETSİZ VERİLECEK

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla şu ifadeleri kullandı: "Eğitimde fırsat eşitliği, hepimizin geleceği. Söz verdiğimiz gibi Akademi Kastamonu projemizi başlatıyoruz. Öğrencilerimizi LGS ve YKS’ye ücretsiz hazırlayacak eğitim hayatı sürecinde sonuna kadar yanlarında olacağız.”

Buna göre, Kastamonu kent merkezinde ikamet eden lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere etüt merkeziyle konu anlatımları ve soru çözümlerle beraber destekleyici eğitimler tamamen ücretsiz bir şekilde sunulacak.

Bunun yanı sıra, ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayan ve sınavlara hazırlanan çocuklara da yardımcı kaynak ve sınava hazırlık setleri Kastamonu Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilecek.