Öğrencilere Müjde! KYK Yurtları Tamamen Ücretsiz Oldu!

Öğrencilere Müjde! KYK Yurtları Tamamen Ücretsiz Oldu!
KYK yurt başvuru sonuçları açıklanmış ve adaylar 7 Eylül saat 23.59'a kadar e-Devlet’ten kayıt işlemlerini yapmıştı. Şimdi de şartları sağlayan öğrencilerin yurt ücreti ödemeyecekleri belirtildi. Peki, aranan şartlar neler? İşte detaylar…

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasından bir süre sonra KYK yurt başvuru sonuçları da belli oldu. Buna göre, KYK yurtlarında kalmayı hak kazanan öğrenciler, 7 Eylül günü saat 23.59’a kadar e-Devlet sistemi üzerinden kayıtlarını yaptırdı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, şartları sağlayan bazı öğrenciler önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da herhangi bir ücret ödemeden KYK yurtlarında kalabilecek. Bu kapsamda, KYK yurtlarından ücretsiz faydalanmak için aranan şartlar şu şekilde oluştu:

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,

Gazi ve gazi çocukları,

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,

Devlet koruması altında olanlar.

KYK YURTLARI BAŞVURUSU 2024! GSB KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? KYK ilk yerleştirme ücreti ne kadar? - Burdur Gazetesi

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Öte yandan, KYK’da kalabilmek amacıyla yedek sırası bekleyen öğrenciler için yerleştirme işlemleri devam edecek. KYK yurtlarına yerleşmek isteyen öğrencilerin her hafta revize edilen yedek sırasını takip etmesi gerektiği belirtildi.

2023’te KYK yedek sonuçları pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün e-Devlet sisteminden paylaşılıyordu. Bu kapsamda, KYK birinci yedek yurt sonuçları yine e-Devlet’ten ilan edilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvuru sonuçları e-Devlet’ten erişime açılıyor. Başvuru sonuçları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama resmi internet sitesinden öğrenilecek.