Öğrencilere Kişi Başı 100 Bin TL Destek! İlk ve Son Kez Verilecek!

Öğrencilere Kişi Başı 100 Bin TL Destek! İlk ve Son Kez Verilecek!
Birçok üniversite başarılı öğrencileri bünyesine katmak için özel imkânlar sağlarken, Boğaziçi Üniversitesi ise ilk 3’e girerek okula kayıt yaptıran öğrencilere 100 bin TL’lik destek vereceğini açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye’nin en önemli ve köklü üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi, üniversiteye giriş sınavlarında dereceye giren öğrencileri kazanmak için yeni bir burs programı başlattı. Buna göre, YKS, SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin birinde ilk 3’te giren öğrencilere bir kerelik ve geri ödemesiz 100 bin lira para yardımı yapılacak.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

9 AY BOYUNCA 15 TL BURS

Bunun yanı sıra, yerleştiği puan türünde ilk 10’a giren öğrencilere yılda 9 ay boyunca 15 bin lira ve ilk 100’e giren öğrencilere ise 10 bin lira destek verilecek. İlk 100’deki tüm öğrenciler, para yardımının yanında Boğaziçi Üniversitesi’nin nitelikli yurtlarında ücretsiz konaklama, yemek bursu ve her dönem başında bir defa kitap bursu imkânı kazanacak.

2024 yılı itibarıyla ilk bine giren bütün öğrencilere ise Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında öğrenim hayatı boyunca barınma garantisi sağlanacak. Söz konusu öğrenciler sosyo-ekonomik durumlarına bakılmaksızın öğretim hayatları süresince Boğaziçi Üniversitesi’nin yurtlarında ücretsiz olarak kalabilecek.