Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye Seti Yardımı!

Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye Seti Yardımı!
Okulların 9 Eylül’de açılacak olması nedeniyle öğrenciler ve veliler kırtasiye alışverişlerine hız verirken, çeşitli belediyelerden de öğrencilere çanta ve kırtasiye seti yardımı yapılıyor. Peki, hangi belediye öğrencilere yardım yapacak? İşte detaylar…

Okulların açılmasına bir hafta kala milyonlarca öğrenci ve veli, bir yandan kırtasiye harcamalarına devam ederken, bir yandan da belediyelerin, derneklerin ve vakıfların kırtasiye desteğini araştırıyor. Bu kapsamda, Samsun’da da öğrencilere kırtasiye desteği veriliyor.

Samsun Canik Belediyesi, ilçede ikamet eden ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere çanta ve içerisinde öğrencilerin bir yıl boyunca kullanabileceği kırtasiye setini hediye edeceğini açıkladı.

Kırtasiye yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Öğrencilere 1300 TL kırtasiye desteği

TÜM ÖĞRENCİLERE ÇANTA VE KIRTASİYE SETLERİ TESLİM EDİLECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, şu ifadeleri kullandı: “Canik’te bir gelenek haline getirdiğimiz çanta ve kırtasiye desteğimize bu yıl da devam ediyoruz. Çantalarımızı ve kırtasiye setlerimizi öğrencilerimiz için özenle hazırladık. Kırtasiye setlerimizin içerisinde öğrencilerimizin eğitim öğretim yılı boyunca ihtiyaç duyacağı tüm kırtasiye ürünleri ve yardımcı eğitim materyalleri yer alıyor.

Çanta ve kırtasiye seti desteği ile okula başlayan öğrencileri mutlu ediyoruz ve bunun yanı sıra, ailelerin eğitim harcamaları konusunda maddi destek sağlıyoruz. Eğitime yönelik yatırımlarla beraber hane ekonomisine katkılar sağlayacak yeni projeleri peş peşe uygulamaya devam ediyoruz. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk günü öğrencilerimize çanta ve kırtasiye setlerini sıralarında teslim edeceğiz.”

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da öğrencilere her yıl kırtasiye desteği verirken, bu yıl da benzer bir desteğin açıklanması bekleniyor. Kırtasiye desteğine ilişkin bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılması halinde haberimizde yer vereceğiz.