Öğrencilere Beslenme Desteği Müjdesi!

Öğrencilere Beslenme Desteği Müjdesi!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber belediyelerden kırtasiye desteği ve toplu ulaşımda indirim gibi haberler gelirken, İBB de öğrencilere beslenme desteği vereceğini açıkladı. İste beslenme desteğinin detayları…

9 Eylül Pazartesi günü başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında birçok belediye, vakıf ve dernek, öğrencilere peş peşe destek müjdesi veriyor. Bu kapsamda, bazı belediye ve vakıflar, öğrencilere para yardımı ve kırtasiye desteği vereceğini açıklarken, bazıları da toplu ulaşımda indirim müjdesi veriyor.

Öğrencilere yönelik bir yeni destek müjdesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) geldi. İBB, 900 bin öğrenciye beslenme desteği vereceğini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkinyaptığı açıklamada, "Sağlıklı beslenme her çocuğun hakkı. Bu dönem de ilkokul ve ortaokul öğrencilerine beslenme desteğimiz sürüyor. 900 bin çocuğumuza ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

img-4399.jpeg

100’DEN FAZLA OKULDA DAĞITILACAK

İBB’nin hayata geçirdiği ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’, 2024-2025 eğitim yılı süresince devam edecek. İstanbul’un 39 ilçesindeki 100’den fazla okulda dağıtılan beslenme paketleri, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine günlük olarak ulaştırılacak. Söz konusu proje doğrultusunda, senede 900 bin öğrenciye sağlıklı beslenme desteği sağlanması amaçlanıyor.

İBB, uygulamaya başladığı beslenme desteği sayesinde öğrencilerin sağlıklı beslenme konusunda her daim yanında olmayı ve aynı zamanda, velilerin de ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor. İBB’nin yanı sıra, İBB’ye bağlı ilçe belediyeler de öğrencilere yönelik kırtasiye desteği ve para yardımı yapıyor.

İstanbul’da ikamet eden veliler de İBB’nin bu desteğinden son derece memnun olduklarını ifade ederken, İBB’nin bu projesinin diğer belediyeler tarafından da hayata geçirilmesi bekleniyor.