Öğrencilere Aylık 2 Bin 200 TL Burs Müjdesi!

Öğrencilere Aylık 2 Bin 200 TL Burs Müjdesi!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber öğrencilere burs desteğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın öğrencilere 2 bin 200 TL burs vereceği öğrenildi. İşte başvuru şartları…

Toplum Gönüllüleri Vakıf, (TOG) öğrencilere 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında yen burs müjdesini açıkladı. Buna göre, TOG gençlik burs miktarı 2024-2025 yılı akademik dönem itibarıyla dahil olunacak burs fonuna göre 2 bin lira ya da 2 bin 200 lira olarak belirlendi TOG’un sağlayacağı burs desteği, kasım ve temmuz ayları arasında, yani toplam 9 ay boyunca öğrencilerin hesaplarına yatacak.

TOG Gençlik Bursları’ndan faydalanan üniversiteli öğrenciler, ayda minimum 16 saat proje ve etkinliklerde gönüllü çalışmalara katılacak. Üniversite öğrencilerinin hem bilgiye, teknolojiye ve yeniliklere ulaşmalarına destek olurken hem de yaşadıkları topluma yararlı olacak sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları sağlanacak.

thumbs-b-c-13c0efe050374fbb6f317f59d47a19f1.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

TOG Gençlik Bursu’na herhangi bir bölüm fark etmeksizin üniversite birinci sınıf ve hazırlık sınıfı öğrencileri, ara sınıf burslarına da ikinci sınıf ve üzeri 18-24 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri müracaat edebilecek. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin ise yüzde 100 tam burslu olması şartı aranacak.

TOG, burs müracaatlarını değerlendirirken; ihtiyaç durumu, gönüllülük durumu, akademik başarı ve sosyal yetenek kriterleri dikkate alarak müracaat edilen form vasıtasıyla sistem tarafından otomatik olarak puanlandırılacak ve bir sıralama oluşturulacak. Bu puanlamaya göre yeterli adaylar görüşmeye davet edilecek. Komite üyelerinin yapacağı mülakatlar neticesinde bursiyerler başvuru şartlarına göre belirlenecek.

TOG, öğrencilere sağlayacağı bursun devamlılığı için TOG bünyesinde ayda 16 saat olacak biçimde gönüllü etkinliklere katılım sağlamak ve 4’lük sistemde not ortalamasının 2’nin altına düşmemesi olmak üzere iki temel şart arıyor.

Bunun yanı sıra, başka bir kurum veya kuruluştan burs almak TOG’tan burs almaya engel olmayacak. Fakat, öğrencilerin başka bir kurumdan burs alması durumunda TOG’u bilgilendirmesi gerekecek.