Öğrencilere Aylık 100 TL Kantin Desteği Başladı!

Öğrencilere Aylık 100 TL Kantin Desteği Başladı!
Birçok belediye, öğrencilere yönelik maddi ve ayni destekler sağlarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere aylık 100 TL kantin desteği vereceğini duyurdu. İşte söz konusu desteğin detayları…

Ankara Büyükşehir Belediyesince ilk kez 2022’de uygulanmaya başlanan kantin desteği projesi sürüyor. Pilot bölge olarak belirlenen Altındağ ve Mamak ilçelerinin ardından yeni eğitim ve öğretim yılında Sincan’ın da dahil edildiği proje doğrultusunda 17 bin 132 ilkokul öğrencisinin Başkent Kart’larına yalnızca okul kantinlerinde geçerli olan bin 100 liralık destek ödemesi yapıldı.

Belediyeden sosyal sosyal alan 13 bin 962 ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanenin ilkokul seviyesinde eğitim alan 17 bin 132 çocuğu için çocuk başına bin 100 lira olmak üzere toplamda 18 milyon 845 bin 200 liralık destek ödemesi hesaplara yattı. Geçtiğimiz günlerde de ekim ay kapsamında hesaplara yatırılan ödemeyle beraber toplam 13'üncü defa söz konusu yardım ödemesi yapılmış oldu. Altındağ ve Mamak’ta pilot uygulama olarak hayata geçirilen kantin desteği projesine 2024’te Sincan da dahil edildi.

thumbs-b-c-7b3377eb298822b6ec54a0a4e5b5acac.jpg

1100 TL KANTİN FİŞİ KANTİNCİLERE DAĞITILIYOR

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızca kantin desteği hizmetimizi 2 yıldır devam ettiriyoruz. Belediyemizden destek alan yaklaşık 14 bin ailemizin ilkokul düzeyinde eğitim gören 17 bine yakın çocuğu için çocuk başı 1100 TL kantin fişlerini kantincilerimize dağıtıyor, çocuklarımızdan eğitim fırsatı yakalamaları, diğer çocuklardan farklı olmamaları adına bu hizmetimizi sürdürüyoruz. Bu hizmetimiz Türkiye’de ilk defa belediyemiz tarafından sunulmuş, Altındağ ve Mamak ilçelerimizde 2 senedir pilot bölge olarak uygulanmış bu senede Sincan ilçemizi ekleyerek hizmetimizi devam ettiriyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.”