Öğrencilere Aylık 1.000 TL Burs ve İhtiyaç Sahiplerine Gıda Yardımı!

Öğrencilere Aylık 1.000 TL Burs ve İhtiyaç Sahiplerine Gıda Yardımı!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber birçok il ve ilçe belediyelerinin yanı sıra dernek ve vakıflar da öğrencilere burs desteği sağlıyor. Bu kapsamda, bir dernek daha öğrencilere 1.000 TL burs desteği vereceğini açıkladı. İşte detaylar…

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte birçok belediye, dernek ve vakıftan peş peşe burs haberleri geliyor. Bu kapsamda Kocaeli Trabzonlular Derneği de öğrencilere 8 ay boyunca aylık bin lira burs desteği vereceğini açıkladı.

Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı İbrahim İbrahimoğlu, ihtiyaç sahiplerine 300 koli erzak yardımı yapıldığını ve öğrencilere ise 8 ay boyunca aylık bin lira burs desteği verileceğini söyledi. Başkan İbrahimoğlu, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: "Yönetime geldikten sonra kent protokolün hepsini ziyaret ettik. Filistin'deki savaşla ilgili sessiz kalmadık. Bir yıl geçti oradaki zulüm hala bitmedi. Öğretmenler Günü'nde yaklaşık 150 öğretmenimize hamsi ikram ettik. Tarih profesörlerini ağırlayarak 100.yılda Atatürk ve Cumhuriyet söyleşisi gerçekleştirdik.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

BURS DESTEĞİ EKİM AYI İTİBARIYLA BAŞLAYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın Trabzonlu hemşeri ve iş adamlarımızın katkılarıyla büyük bir organizasyon yaptık. Daha sonra İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet de derneğimizi ziyaret etti. Ramazan ayında 1750 kişilik iftar düzenledik. Öğrencilere iftar verdik. İhtiyaç sahiplerine 300 koli yardım yaptık. Bunun gibi birçok faaliyette bulunduk.

Kocaeli'ye şehir dışından gelen öğrencilere burs veriyoruz. Bu sayıyı bu sene en az 61'e çıkarmak ve daha da artırmak İstiyoruz. Ekim ayından itibaren 8 aylık bir burs sağlayacağız. Şehir dışından gelen ve derneğimize başvuran her öğrenciye aylık bin TL vereceğiz.”