Öğrencilere Aylık 1.000 TL Burs Müjdesi 2024!

Öğrencilere Aylık 1.000 TL Burs Müjdesi 2024!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala öğrenciler burs alabilecekleri kurum ve vakıfları araştırırken, bir kurum da öğrencilere aylık bin lira burs desteği vereceği duyurdu. Peki, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Bu yıl üniversitelerin ne zaman açılacağına yönelik henüz YÖK tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, geçen yıl üniversitelerin 11 Eylül’de açılması nedeniyle bu yıl da benzer bir tarihte açılması bekleniyor. Bu kapsamda, öğrenciler de burs araştırmalarına hız verirken, hangi kurumun ve özel vakfın öğrencilere burs verdiği merak ediliyor.

Birçok belediye, kamu ve özel kuruluşlar öğrencilere peş peşe burs desteğini açıklarken, bu destekler 500 liradan 10 bin liraya kadar farklılık gösterebiliyor. İstanbul Silivri Belediye de bu doğrultuda üniversite öğrencilerine burs desteği vereceğini açıklayan belediyeler arasında yer aldı.

Silivri Belediyesi tarafından yapılan açıklamada üniversite öğrencilerine 9 ay boyunca bin liralık burs verileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra, söz konusu burs imkânından özel üniversitede eğitim gören öğrencilerin faydalanamayacağı açıklandı.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Silivri Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine sağlayacağı burs desteği kapsamında başvuru şartları da belli oldu. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Müracaat edecek öğrencinin ailesinin Silivri’de ikamet ediyor olması,

Öğrencinin devlet üniversitelerinin örgün öğretim programlarında öğrenim görüyor olması,

Burs başvurusu yapacak öğrencinin not ortalamasının en az 3 ve üzerinde olması,

Öğrencilerin 25 yaşından küçük olması.

Öte yandan, talep edilen başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerinin başvurularını 31 Ağustos’a kadar yapmaları gerektiği ve bu tarihten sonra yapılacak başvuruların geçersiz olacağı öğrenildi.