Öğrencilere 4 Bin TL Para Yardımı! Bir Yıl Boyunca Ödenecek!

Öğrencilere 4 Bin TL Para Yardımı! Bir Yıl Boyunca Ödenecek!
Üniversite tercihlerinin sonuçlanmasının ardından üniversite öğrencilere nereden burs alabileceğini araştırırken, bir burs müjdesi de Çelikel Vakfı’ndan geldi. Buna göre Çelikel Vakfı, üniversite öğrencilerine aylık 4 bin TL burs verecek.

Milyonlarca üniversite öğrencisi burs alacağı kurumları araştırırken, birçok kurum, vakıf ve dernek ise öğrencilere burs desteği sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, bazı belediyeler tek seferlik para yardımı yaparken, bazı dernekler ise aylık burs desteği veriyor.

Çelikel Vakfı ise üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacak vakıflar arasında yer alıyor. Buna göre Çelikel Vakfı, Alev Topları Bursu adı altında şartları sağlayan ihtiyaç sahibi öğrencilere aylık 4 bin TL burs desteği verecek. Vakıf, burs desteğinin bir yıl boyunca devam edeceğini açıkladı.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Çelikel Vakfı, Alev Topları Bursu kapsamında vereceği 4 bin TL’lik burs desteği için başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Burs başvurusu yapabilmek için 2024 yılında YKS sınavına girmiş olmak

İstanbul’da bulunan devlet üniversitelerinin lisans programlarına veya vakıf üniversitelerinin tam burslu lisans programlarına yerleşmiş olmak,

Ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir seviyesinin 8 bin lira ve altında olmak,

Başarı sıralaması olarak ise;

Sayısal puan türünde ilk 30 bine girmiş olmak,

Eşit ağırlık puan türünde ilk 15 bine girmiş olmak,

Sözel puan türünde ilk 10 bine girmiş olmak,

Dil puan türünde ilk 5 bine girmiş olmak,

TYT puan türünde ilk 10 bine girmiş olmak,

Alev Topları Bursu’ndan faydalanmak isteyen öğrenciler, 2 Eylül-29 Eylül tarihleri arasında Çelikel Vakfı’nın resmi internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapabilecek.