Öğrencilere 4 Bin TL Para Yardımı 2024! Başvuru Şartları Açıklandı!

Öğrencilere 4 Bin TL Para Yardımı 2024! Başvuru Şartları Açıklandı!
2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala burs arayışında olan öğrencilere müjdeli haber Sivas Belediyesi’nden geldi. Sivas Belediyesi, şartları sağlayan öğrencilere 4 bin TL burs vereceğini duyurdu. İşte aranan şartlar…

Sivas Belediyesi, üniversite öğrencilerine müjdeli bir haber vererek başvuru yapan öğrencilere toplam 4 bin lira burs verileceğini açıkladı. Başvuruların başladığı öğrenilirken, öğrencilere 2 bin lira güz döneminde ve 2 bin lira ise bahar döneminde olmak üzere toplam 4 bin lira burs ödemesi yapılacak.

Söz konusu burs desteğiyle öğrencilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve toplumsal hayata daha etkin katılımını hedefleyen Sivas Belediyesi, başvuru şartlarını da açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

img-1610.jpeg

BAŞVURU ŞARTLARI

Müracaat eden velinin Sivas Merkez'de ikamet ediyor olması,

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ilk defa üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin velisinin müracaat etmesi,

Öğrencinin lisans ya da ön lisans programlarından birini kazanmış olması,

Öğrencinin SGK kaydının pasif durumda olması,

Ailenin aktif vergi mükellefiyeti olmaması,

Açık öğretim fakültesi, özel üniversite öğrencileri ve T.C.vatandaşı olması.

Bunun yanı sıra, başvurular Sivas Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak. İlgili vatandaşlar, belirtilen internet adresi üzerinden müracaatformunu dolduracak. Müracaat sorgulamaları neticesinde kabul alan öğrencilere kısa mesaj vasıtasıyla bilgi verilecek.

Başvurusu onaylanan öğrencilerin öğrenci belgelerini teslim etmeleri istenecek. Belgeleri teslim eden öğrencilerin burslarıvelilerinin hesaplarına yatırılacak.