Öğrencilere 4 Bin 500 TL Kırtasiye ve Giyim Desteği! Son Başvuru Tarihi 10 Eylül!

Öğrencilere 4 Bin 500 TL Kırtasiye ve Giyim Desteği! Son Başvuru Tarihi 10 Eylül!
Okulların açılmasına sayılı günler kala milyonarca öğrenci ve veli, burs ve kırtasiye desteği araştırırken, Üsküdar Belediyesi de öğrencilere 4 bin 500 TL kırtasiye ve giyim desteği vereceğini açıkladı. İşte detaylar…

9 Eylül Pazartesi sabahı başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında öğrenci ve veliler, bir yandan okul alışverişlerine hız verirken, bir yandan da burs, giyim ve kırtasiye desteği veren kurumları araştırmaya başladı.

Bu kapsamda, birçok kurum, belediye, vakıf ve dernek de öğrencilere peş peşe maddi ve ayni destek müjdesi vermeye başladı. Öğrencilere kırtasiye ve giyim desteği verecek belediyelerden biri de İstanbul Üsküdar Belediye oldu.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünce 2024-2025 eğitim öğretim döneminde öğrenim gören ve Üsküdar’da oturan 5 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine 4 bin 500 TL kırtasiye ve giyim desteği vereceğini açıkladı. Ayrıca, belediye söz konusu desteğe gelen yoğun talep nedeniyle başvuruların 10 Eylül tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

BAŞVURU SÜRESİ BİR HAFTA UZADI

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımla açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, “Sevgili Üsküdarlı komşularım, çocuklarımız için pek çok yeniliği hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Dedetaş, şunları aktardı: “Bu kapsamda, ilk ve ortaokula giden 5 bin öğrencimize 4 bin 500 liralık kırtasiye ve giysi desteği projemiz için talepleri toplamaya devam ediyoruz. Daha fazla aileye ulaşabilmek adına başvuru süresini bir hafta uzattık. İhtiyaç sahibi aileler 10 Eylül Salı gününe kadar belediyemizin internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler. Sosyal belediyecilik anlayışımızla her yaştan Üsküdarlının yanında olmayı sürdüreceğiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için başarılı geçmesini diler, sevgilerimi sunarım.”