Öğrencilere 37 Bin 866 TL Para Yardımı! 1 Eylül İtibarıyla Hesaplara Yatmaya Başladı!

Öğrencilere 37 Bin 866 TL Para Yardımı! 1 Eylül İtibarıyla Hesaplara Yatmaya Başladı!
Türkiye’de okulların açılmasına sayılı günler kala birçok kurum ve vakıf öğrencilere destek ödemesi yapacağını açıklarken, Fransa da öğrencilere 1008 euroya kadar para yardımı yapacağını duyurdu. İşte ayrıntılar…

Türkiye’de 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılacak olmasının heyecanı yaşanırken, öğrenciler de bir yandan okul harcamalarına hız verirken, bir yandan da aylık burs desteği ve tek seferlik para yardımı yapan kurumları araştırıyor. Bu kapsamda, çeşitli kurum, kuruluş, vakıf ve dernek ise öğrencilere arka arkaya burs desteği vereceğini açıklıyor.

Öte yandan, Fransa’da da lise öğrencilerine 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1008 euroya kadar (güncel kurla 37 Bin 866 TL) para yardımı yapılacağı ve yardımın 1 Eylül itibarıyla hesaplara yatmaya başladığı öğrenildi.

egitimgorsel.jpg

3 TAKSİT ŞEKLİNDE ÖDENECEK

Fransa hükümeti tarafından lise öğrencilerine yapılacak söz konusu para yardımı sayesinde kırtasiye, ayakkabı, giyim ve çanta gibi alanlarda yapılan harcamalar nedeniyle ailelerin ve öğrencilerin ekonomik yükünün azaltılması hedefleniyor. Yardım tutarı, hanenin gelir durumuna göre belirlenirken, kamu ya da özel okullarda eğitim gören çocukları olan aileler 17 Ekim tarihine ve çocuğu uzaktan eğim alan aileler ise 31 Ekim tarihine kadar söz konusu para yardımına başvuru yapabilecek.

Yeni eğitim yılı kapsamında yapılacak yardım tutarı 474-1.008 euro arasında farklılık gösterecek. Bu para yardımı, yıllık olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatacak. Bu doğrultuda; aralık, mart ve haziran aylarında üç taksit şeklinde hak sahiplerine ödenecek.

Fransa hükümeti aynı zamanda; temel burs, staj, ekipman ve liyakat bonusları da veriyor. 2024’te belirli mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilere 341,71 euro ekipman bonusu ve liyakat ödülü kazanan öğrencilere ise 402 ila 1.002 euro arasında değişen ek destek sağlanacak. Müracaatlar, öğrencinin okul kaydı esnasında otomatik olarak yapılacak.