Öğrencilere 30 Bin TL Para Yardımı!

Öğrencilere 30 Bin TL Para Yardımı!
Üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla beraber milyonlarca öğrenci burs alacağı yerleri araştırırken, Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nden de üniversite öğrencilere müjdeli bir haber geldi. Buna göre, öğrencilere 30 bin TL’ye kadar ödeme yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde tercih sonuçlarının belli olmasıyla beraber hayal ettikleri üniversite eğitimini almaya başlayacak öğrencileri burs alacağı kurumları araştırmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra, birçok belediye, vakıf ve dernek de öğrencilere burs yardımı ve tek seferlik para yardımı yapıyor.

Bu kapsamda, öğrencilere bir destek de Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nden gelirken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine 30 bin TL’ye kadar para yardımı yapılacağını açıkladı.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE 30 BİN TL’YE KADAR PARA YARDIMI

Başkan Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim gören gençlere destek vermeye devam ettiklerini ve bu desteklerin süreceğini söyledi. Başkan Tahmazoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sevgili gençler, eğitimden spora, kültürden sanatta her alanda başarılı olmanız için tüm imkanlarımızla hep yanınızdayız. Yıllarca ders çalışıp sınavı kazanarak üniversiteli oldunuz.

Bir ağabeyiniz olarak bu yıl da başarınızı ödüllendirmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda sizlere toplam 476 milyon lira eğitim desteği sağladık. Her yıl arttırarak sürdürdüğümüz desteğimizi bu yıl da devam ettireceğiz. Geçtiğimiz yıl kişi başı 9 bin TL eğitim desteği sağlamıştık. Bu yıl desteği kişi başı 15 bin TL'ye çıkardık. Bunun 7 binini ilk dönem, 8 binini de 2 dönem vereceğiz. Başarıyı teşvik etmek amacıyla ilk bine giren öğrencilere 30 bin, ilk 5 bine girenlere 25 bin, ilk 10 bine girenlere 21 bin, ilk 20 bine girenlere 19 bin, ilk 30 bine girenlere ise 17 bin liralık destek vereceğiz.”