Öğrencilere 3 Bin TL Para Yardımı Başladı!

Öğrencilere 3 Bin TL Para Yardımı Başladı!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber çeşitli kurum ve kuruluşlardan öğrencilere maddi ve ayni destek sağlanırken, İBB de öğrencilere 3 bin TL para yardımı yapacağını açıkladı. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar…

9 Eylül itibarıyla başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında birçok il ve ilçe belediyesiyle vakıflar ve dernekler, yüzbinlerce öğrenciye maddi ve ayni destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, bazı kurumlar öğrencilere para yardımı yaparken, bazıları da kırtasiye desteği veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise öğrencilere beslenme desteği vermesinin yanı sıra, 3 bin TL para yardımı yapacağını duyurdu. İBB’nin söz konusu para yardımı başvuruları başladı. Şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere verilecek 3 bin TL’lik 'Sen Oku Diye' desteği başvurularının 11 Ekim’e kadar yapılacağı öğrenildi.

thumbs-b-c-099a6212f1be893edd5041729b229c8f.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İstanbul'da yer alan ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim alan öğrencilere İBB’nin sağladığı maddi ve ayni destekler devam ediyor. Bahsi geçen yardım ödemesi; şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilerinin durumlarına göre verilecek. Senede bir defa olmak üzere şartları sağlayan öğrencilere 3 bin TL para yardımı yapılacak.

İBB’nin 100 bin öğrenciye vereceği 3 bin TL’lik para yardımı için başvurular İstanbul Senin Uygulaması üzerinden veya https://senokudiye.ibb.istanbul/ resmi internet sitesinden yapılabilecek.

İBB, nakdi ve ayni yardımlar sayesinde ilgili öğrencilerin ve velilerinin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve böylece, öğrencilerin eğitim hayatına daha aktif katılım sağlamasını amaçlıyor.