Öğrencilere 2 Bin 500 TL Kırtasiye Desteği Verilecek!

Öğrencilere 2 Bin 500 TL Kırtasiye Desteği Verilecek!
Okulların açılmasına bir haftadan az bir süre kala birçok belediyeden öğrencilere yönelik, kırtasiye, çanta ve burs desteği haberi gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere 2 bin 500 TL kırtasiye desteği vereceğini açıkladı. İşte detaylar…

9 Eylül Pazartesi günü okullarda ilk ders zilinin çalacak ve milyonlarca öğrenci yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayacak. Bu kapsamda, birçok belediye, vakıf ve dernek de öğrencilere yönelik peş peşe burs, kırtasiye, çanta ve kıyafet desteği açıklamaya devam ediyor.

Öğrencilere yönelik yeni destek paketleri açıklayan belediyelerden biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sosyal incelemesi gerçekleştirilecek ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 2 bin 500 TL kırtasiye desteği verileceğini açıkladı.

thumbs-b-c-13c0efe050374fbb6f317f59d47a19f1.jpg

1.000 TL’LİK DESTEK 2 BİN 500 TL’YE ÇIKARILDI

İzmir’de ikamet eden öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim dönemi kapsamında çeşitli destekler sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında toplam 14 bin dar gelirli öğrencinin kırtasiye harcamasını gerçekleştirmesi amacıyla velilerin İzmir Şehir Kart’ına biner lira aktarılacağını paylaşmıştı.

Fakat, bin liralık desteğin yetmeyeceğine karar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ekonomik şartları ve kırtasiye masraflarını dikkate alarak bin TL’lik desteği 2 bin 500 TL’ye yükselti. Yaklaşık 35 milyon TL’yi bulacak para yardımı, anlaşmalı kırtasiyelerde geçerli olacak.

Sosyal incelemesi gerçekleştirilerek dar gelirli olduğu belirlenen öğrenciler söz konusu kırtasiye yardımından yararlanabilecek. Hak sahibi öğrenciler, 2 bin 500 TL’lik destekle beraber yeni eğitim ve öğretim döneminde gerekli olan kalem, defter, silgi gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek.