Öğrencilere 12 Bin TL Eğitime Destek Yardımı Başladı! Başvurular Pazartesi Başlıyor!

Öğrencilere 12 Bin TL Eğitime Destek Yardımı Başladı! Başvurular Pazartesi Başlıyor!
Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala, birçok belediye üniversitelere öğrencilerine yönelik destek paketleri açıklarken, Adıyaman Belediyesi de öğrencilere 12 bin TL’ye kadar para yardımı yapacağını açıkladı. İşte ayrıntılar…

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala ilk ve ortaöğrenim öğrencileri; kıyafet, kırtasiye ve çanta desteği alabileceği kurumları araştırırken, üniversite öğrencileri de burs desteği ve tek seferlik para yardımı alabileceği kurumların araştırmasını yapıyor.

Bu kapsamda, pek çok belediye gerek ilk ve ortaöğrenimde eğitimine devam eden öğrencilere ve gerekse de üniversite öğrencilerine peş peşe maddi ve ayni destek paketleri açıklıyor. Öğrencilere para yardımı yapacağını açıklayan belediyelerden biri de Adıyaman Belediyesi oldu.

Adıyaman Belediyesi, aldığı karar kapsamında, 2024-2025 eğitim öğretim yılında üniversiteye yeni kaydolan öğrencilere para yardımı yapacağını açıkladı. Söz konusu nakdi yardım tutarı, öğrencilerin sınav başarı sıralamasına göre çeşitli tutarlarda olacak.

turklirasi.jpg

12 BİN TL’YE KADAR PARA YARDIMI YAPILACAK

Adıyaman Belediyesi’nin açıkladığı para yardımı doğrultusunda, üniversitelerin herhangi bir ön lisans veya lisans programına kaydolan öğrencilere para yardımı yapılacak. 9 Eylül’de başlayacak başvurular, 30 Eylül’e kadar devam edecek.

Yardım tutarları, öğrencilerin YKS’deki başarı sıralamalarına göre belirlenecek. Bu kapsamda, ilk 10 bine giren öğrencilere 12 bin lira, 10 bin 1 ile 20 bin arasındaki öğrencilere 8 bin lira, 20 bin 1 ile 30 bin arasındaki öğrencilere 6 bin lira, 30 bin 1 ile 50 bin arasındaki öğrencilere ise 4 bin lira nakdi yardım ödemesi gerçekleştirilecek.

Başvurular, Adıyaman Belediyesi’nin resmi internet sitesinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyenlerden sınav sonuç belgesi, öğrenci belgesi, kimlik bilgileri, IBAN ve iletişim bilgileri talep edilecek.