Öğrencilere 1.000 TL Para Yardımı Başladı!

Öğrencilere 1.000 TL Para Yardımı Başladı!
Okulların açılmasına bir haftadan az bir süre kala birçok belediyeden öğrencilere burs müjdesi geliyor. Bu kapsamda, Şanlıurfa Suruç Belediyesi de öğrencilere 1.000 TL para yardımı yapacağını açıkladı. İşte başvuru şartları…

9 Eylül Pazartesi günü ilk ve ortaokul öğrenciler için ilk ders zilinin çalmasının ardından yeni eğitim ve öğretim yılı başlayacak. Bunun yanı sıra, Türkiye genelindeki tüm üniversitelerde ise tarihleri değişmekle beraber 9 Eylül’den itibaren yeni eğitim yılına start verilecek.

Bu kapsamda, milyonlarca öğrenci burs alacağı kurumları araştırırken, birçok belediye, vakıf ve dernek ise öğrencilere yönelik peş peşe burs ve para yardımı desteği açıklıyor. Öğrencilere para yardımı yapacağını açıklayan belediyelerden biri de Şanlıurfa Suruç Belediyesi olurken; Suruç Belediyesi, öğrencilere bir seferliğe mahsus 1.000 TL para yardımı yapacağını açıkladı.

Bunun yanı sıra belediye, öğrencilerin para yardımından faydalanması için başvuru belgelerini de paylaştı. Başvuru için gerekli belgeler şu şekilde: Öğrenci belgesi, ikametgah belgesi (son 6 ay içinde alınmış olmalı), kimlik fotokopisi ve banka hesap bilgileri.

thumbs-b-c-1307b72cda1fbe1b86d9be8ae3750d25.webp

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Suruç Belediyesi, öğrencilere yapacağı 1.000 TL’lik para yardımı için başvuru şartlarını da açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Şehir dışında eğitim görenler

İlk defa üniversiteye kayıt yaptıranlar

Devlet üniversitelerinde öğrenim görenler

Son 6 ay içinde Suruç'ta ikamet edenler

Vakıf üniversitelerinde yüzde 100 bursla eğitim görenler