Öğrenci Burslarına Yüzde 100’den Fazla Zam!

Öğrenci Burslarına Yüzde 100’den Fazla Zam!
2024-2025 eğitim ve öğretim yılının geçtiğimiz ay başlamasının ardından milyonlarca öğrenci burs alacak kurumları araştırmaya başladı. Bu kapsamda, öğrencilere burs veren bir kurumdan yüzde 100’den fazla zam müjdesi geldi. İşte detaylar…

Eylül ayında başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında çok sayıda öğrenci burs alabileceği yerleri araştırırken, birçok il ve ilçe belediyesiyle beraber vakıflar ve dernekler de öğrencilere tek seferlik veya aylık burs desteği sağlıyor.

Bu kapsamda, öğrencilere 750 TL’den 15 bin TL’ye kadar çıkan para yardımı müjdeleri geliyor. Birçok ildeki vakıflar da öğrencilere çeşitli tutarlarda burs ödemesi yaparken, güncel enflasyon oranlarına göre burs tutarları her yıl güncelleniyor.

Hal böyle olunca, bir vakıf da öğrencilere müjdeli bir haber vererek burs ödemelerine geçen yıla göre yüzde 100’den fazla zam yaptığını açıkladı. Siirtli öğrencilere burs desteği sağlayacağını açıklayan Sancaklı Vakfı, önce eğitim ve öğretim döneminde öğrencilere 700 TL olarak ödenen burs ödemelerine yüzde 100’den fazla zam yaparak ödemelerin 1500 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

img-4639-001.jpeg

TEK SEFERLİK 5 BİN TL YARDIM

Sancaklı Vakfı, aynı zamanda burs alamayan öğrencilere de ilk ve son kez 5 bin liralık para yardımı yapılacağını duyurdu.

Vakıflar, derneklerle il ve ilçe belediyeleri, peş peşe açıkladıkları eğitim desteği ödemeleriyle öğrencilerin akademik hayatlarında karşılaştıkları maddi zorlukların kolayca üstesinden gelmelerini hedefliyor.

Bu doğrultuda, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine para yardımının yanı sıra, kırtasiye seti, çanta ve ayakkabı gibi destekler sağlanıyor. Yükseköğretim öğrencilerine ise aylık veya tek seferlik burs desteği sağlanıyor.