O Bankadan Müşterilerine 1855 TL ve Üzeri Para İadesi Yapılacak!

O Bankadan Müşterilerine 1855 TL ve Üzeri Para İadesi Yapılacak!
Hollanda merkezli Türkiye’nin en büyük özel bankalarından ING, kredi kartı üzerinden fazla kestiği ücretleri iade etmeye karar verdi. Buna göre, 1855 TL ve üzeri ücretler iade edilecek. İşte merak edilenler…

Türkiye’de birçok banka müşterisi, bankalara fazladan ödeme yaparken, yapılan şikayetlerin haklı bulunması durumunda bankalar ise bu ücretleri müşterilerine geri ödüyor. Bu kapsamda, ING de kredi kartı üzerinden fazladan kestiği 50 euro (1855 TL) ve üzeri ücretleri iade etme kararı aldı.

Patronlar Dünyası’nın haberine göre, 2020’de Finansal Hizmetler Şikayet Enstitüsü'nün (Kifid) aldığı karar sonucunda ING de para iadesi yapmaya karar verdi. Kifid, bankaların piyasa faiz oranlarını izlemediklerini ve bu nedenle, müşterilerden fazla ödeme alındığını belirlemişti. Kifid’in bu tespitinin ardından bankalar iade kararını kabul etmesede Kifid'in devreye girmesi sonucunda tüketicilerin leyhinde karar alındı. Bu karar kapsamında, ING de alınan ücretleri müşterilere iade etmeye karar verdi.

Buna göre, 2001-2021 yıllarında taksitli ödeme imkânı veren bir kredi kartı kullanan ING müşterileri parasını iade alabilecek.

20230810-10-31-agustos-ing-bank-personel-alimi-basvuru-sartlari-nedir-iste-basvuru-linki-ve-pozisyon-503ff5de39463307f782.jpg

İADE İŞLEMLERİ BAŞLADI

Müşteriler, 2001-2021 yıllarına kadar olan her yıl için ne kadar geri alacaklarını belirten kişisel bir geri ödeme teklifi alacak. Söz konusu teklifte, yasal faiz de eklenecek. Toplam farkın 50 euro ya da daha fazla olması durumunda, ING müşterilerine para iadesi yapılacak ama daha az olan ücretlerde ise iade yapılmayacak.

Kifid’in kararının ardından, diğer büyük Hollanda bankaları da iadelere başladı. ABN Amro 2022 yılında iade işlemlerine start verdi ve uygun olan tüm müşterilere teklif verdi veya ödemelerini tamamladı. Bunun yanı sıra Rabobank ise müşterilere Aralık 2023’te iadelerini gerçekleştirdi. SNS ve RegioBank ise 2022 yılında ilk grup müşterileri bilgilendirdi.