Milyonlarca Emekliye Yüzde 30 İndirim! Bakan Az Önce Açıkladı!

Milyonlarca Emekliye Yüzde 30 İndirim! Bakan Az Önce Açıkladı!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, emeklilere sinema salonlarında yüzde 30 indirim uygulanacağı müjdesini verdi. Söz konusu indirim, “Emekliler Yılı” kapsamında gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar…

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) iş birliği kapsamında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, emeklilere sinema salonlarında gün boyu tüm seanslarda yüzde 30 indirim uygulanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğince (SİSAY) konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bu protokol çerçevesinde, emeklilerimiz, emekli kimlik kartlarını ibraz etmeleri şartıyla, SİSAY üyesi sinema salonlarından yüzde 30 indirimli bilet alabilecekler. Bu indirim, emeklilerimizin sosyal hayata daha aktif katılmalarına ve kültürel etkinliklerden daha fazla faydalanmalarına olanak tanıyacak. Emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürecek ve bu tür iş birlikleriyle emeklilerimizin hayatına değer katmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

img-1610.jpeg

353 BİNDEN FAZLA EMEKLİ İNDİRİMLİ BİLETFIRSATINDAN YARARLANDI

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emekli vatandaşlara indirimli bilet kampanyasınınyoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, 353 binden fazla emeklinin demir yolu, şehirlerarası otobüsler ve hava yolu seyahatlerinde indirimli bilet olanağından faydalandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yılı "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiğini hatırlatarak, emeklilerin refah düzeyini artırmaya ilişkin yapılan çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

16 milyona yakın emeklinin fiziksel ve ruhsal sağlıklarıyla sosyal ve kültürel yönden yaşamlarına destek vermek içinulaştırma modlarında indirim uygulamalarını hayata geçirdiklerine işaret eden Uraloğlu, "Bu uygulamalar büyük ilgi gördü ve 353 binden fazla emekli demir yolu, şehirlerarası otobüsler ve hava yolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandı" dedi.