Milli Eğitim Öğrencilere Burs Verecek! İşte Başvuru Şartları!

Milli Eğitim Öğrencilere Burs Verecek! İşte Başvuru Şartları!
Milli Eğitim Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da şartları sağlayan öğrencilere burs desteği vereceğini açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, ne kadar ödeme yapılacak? İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Milli Eğitim Vakfı, (MEV) her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği vereceğini duyurdu. Burs tutarının ne kadar olduğu merak edilirken; vakıf, her yılın eylül ayında burs tutarının yönetim kurulunca belirlendiğini açıkladı.

Burs başvuru formu ve gerekli bilgiler vakıf resmi internet sitesinde yayınlanırken, ön lisans ve lisans öğrencileri 22 Eylül’e kadar https://burs.milliegitimvakfi.com/ resmi internet sitesindeki formu doldurarak burs müracaatı yapılabilecek. Burs başvurusu kabul edilen öğrenciler, e-posta ya da SMS yoluyla bilgilendirilecek.

thumbs-b-c-f8bd9159f3ba209f8ba4799609f571b5.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

MEV, söz konusu burs desteğine başvuru yapmak isteyen öğrenciler için başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

T.C. Vatandaşı olmak,

Maddi desteğe ihtiyacı olmak,

Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,

Başka kamu veya özel kurumdan burs almamak, (KYK geri ödemeli olan kredileri, bu kapsam dahilinde değerlendirilmeyecektir.) (Öğrencilerimiz, Vakfımızdan burs almaya başlandıktan sonra da diğer resmi veya özel kuruluşlardan başka bir burs alamayacaktır. Bu durumun tespiti halinde Vakfımızca ilgili öğrencinin burs işlemi iptal edilir.)

Eğitimi sırasında “kısa süreli uzaklaştırma” cezasından daha ağır ceza almamış olmak,

Evli olmamak,

MEV’den burs almaya devam eden kardeşi olmamak, (MEV’den burs almaya devam eden kardeş yok ise kardeş öğrenciler başvuru yapabilir ancak, puanı yüksek olana burs verilir.)

Lisans bursu için başvuru tarihi itibariyle 25 yaşından küçük olmak.

Üniversitelerde ön lisans-lisans öğrenimi görmek, (Açık Öğretim Fakültelerinde, yurt dışındaki üniversitelerde ya da ekstern öğrenim gören öğrenciler MEV bursu almak için müracaat edemezler. Bu öğrenciler müracaat etseler dahi müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.) koşullarını taşımak.