Memurlar Her Ay 6 Bin TL Eksik Maaş Alacak!

Memurlar Her Ay 6 Bin TL Eksik Maaş Alacak!
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun henüz TBMM’den geçmemesi nedeniyle 2025 Ocak ayı itibarıyla tazminatların maaşa yansımaması durumunda öğretmenlerin her 6 bin TL eksik maaş alabileceği iddia edildi. İşte merak edilenler…

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) görüşmeleri TBMM’de sürerken, görüşmeler sona ermeden TBMM tatile girdi ve bu yüzden, Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’den geçemedi.

ÖMK'nın TBMM’de takılması, görüşmelerin ekim ayına ertelenmesine neden olurken, ekimde ÖMK görüşmelerinin süreceği düşünülüyor.

Mebhocam.com’un haberine göre, uzman öğretmenlik için gerekli süreyi tamamlayan öğretmenlerin mağdur olabileceği ve aynı zamanda, başöğretmenlik bekleyen öğretmenlerin de durumunun aynı olduğu öne sürüldü.

Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) herhangi bir duyuru yapılmaması nedeniyle, uzman öğretmenlik hakkının ne zaman alınacağına ilişkin resmi bir bilgi bulunmuyor.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

ÖĞRETMENLERİN KAYBI 6 BİN LİRAYI BULACAK

Bu yıl itibarıyla uzman öğretmenlik tazminatı olarak öğretmenlerin hesabına 4 bin 312 lira ile 5 bin 173 lira aktarılırken, bu ödemelerin öğretmenin bulunduğu dereceye göre farklılık gösterebildiği öğrenildi.

Gelecek yılın ocak ayında memur maaşlarına yüzde 15 oranında zam geleceği öngörüldüğünde, bu ödemenin yine öğretmenin derecesine göre 6 bin lirayı bulabileceği ve uzman öğretmenlere de 1 derece verileceği aktarıldı.

MEB’in söz konusu duyuruyu geciktirmesi ve 2025 Ocak itibarıyla tazminatların maaşa yansımaması durumunda, geciken her ay için öğretmenlerin kaybının 6 bin lirayı bulabileceği kaydedildi.