Memura Yüzde 25 Ek Zam Müjdesi!

Memura Yüzde 25 Ek Zam Müjdesi!
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı görev yapan öğretmenlere yüzde 25 zamlı ek ders ücreti verilmesi için toplantı yapılacak. Toplantının olumlu geçmesi durumunda öğretmenlere yüzde 25 zamlı ek ücret ödenecek. İşte ayrıntılar…

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı görev alan öğretmenlerin ek ücretlerinin yüzde 25 artırılması gündeme geldi. Bu doğrultuda, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) kapsamında bir toplantı yapılacağı ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 25 zamlanacağı öğrenildi. BEPtoplantısı olarak bilinen bu toplantıya müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve diğer ders öğretmenleri katılacak.

BEP kapsamında ilgili öğretmenlere ek çalışma hizmeti verilecek ve ayrıca, desteğe ihtiyacı olan ve kaynaştırma raporu olan öğrenciler için de dersler dağıtılacak.

Bahsi geçen dersler destek eğitim odasında destek eğitim faaliyeti kapsamında okutulacak ve öğretmenler ise buderslerden yüzde 25 zamlı ek ders ücret alacak. Bu hizmetten yararlanılmasına karar verilen öğrenciler için veli dilekçesi, BEP raporu ve destek eğitim odası ders programının olduğu evraklar onay almak için bağlı olunan ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilecek.

İlçe milli eğitim müdürlüğünün onay vermesi halinde ilgiliöğrenciler destek eğitim odalarında ders alabilecek. Özellikle okuldan sonra planlanan dersler günde maksimum 2 saat olacak şekilde planlanacak.

img-2868.jpeg

EK DERS ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında, yüzde 27’lik vergi dilimine giren bir öğretmenin bir saatlik ek ders ücreti yaklaşık 91 lira olarak hesaplanacak. Haftalık 6 saatlik ek ders ücreti, ay sonunda 546 liralık ek ders ücretine denk gelecek. Söz konusu ödeme, öğretmenlerin ek ders vermelerikarşılığında hesaplara yatacak ve maaşlara ek olarak gelir imkânı sağlayacak.