Meclisten Öğrencilere Burs Kararı! Aylık 600 TL Burs Verilecek!

Meclisten Öğrencilere Burs Kararı! Aylık 600 TL Burs Verilecek!
Öğrencilere birçok kurum ve vakıftan peş peşe burs müjdesi gelirken, bir müjde de Merkezefendi Belediyesi’nden geldi. Merkezefendi Belediyesi, 4 bin öğrenciye aylık 600 lira burs verecek. İşte merak edilenler…

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasına az bir zaman kala birçok kurum ve vakıf ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerine arka arkaya burs desteği haberi vermeye başladı. Bu kapsamda, bazı üniversiteler Türkiye’de dereceye giren öğrencilere 100 bin TL’ye kadar destek sağlayacağını açıklarken, bazı belediyeler de öğrencilere aylık burs ödemesi yapacağını duyurdu.

Bu kapsamda Denizli Merkezefendi Belediyesi de öğrencilere burs müjdesi verdi. Belediyenin ağustos ayı meclis toplantısı oturumunda meclisin oy birliği ile aldığı kararla beraber Merkezefendi ilçesinde ikamet eden öğrencilere aylık 600 lira burs desteği sağlanacak.

thumbs-b-c-c6ff9bca4b9982a5663e7600565b227e.jpg

4 BİN ÖĞRENCİDEN 500’Ü MESLEK LİSELİ OLACAK

Sosyal belediyecilik düşüncesiyle çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi, eğitim alanındaki desteklerine de devam ediyor. Bu doğrultuda, Merkezefendi Belediye meclisinin ağustos ayı toplantısında, Merkezefendi ilçesinde ikamet eden ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında eğitim gören toplam 4 bin öğrenciye burs olanağı tanınması oy birliğiyle kabul edildi.

Bu kapsamda, yaklaşık bir ay sonra başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılında toplam 4 bin öğrenciye aylık 600 lira burs desteği verilecek. Bunun yanı sıra, burs desteği verilecek 4 bin öğrenciden 500’ü meslek lisesi öğrencisi olacak. Merkezefendi Belediyesi, meslek liselerine 500 kişilik kontenjan ayırırken, bu düzenlemenin öğrencileri meslek liselerine teşvik etmek için yapıldığı öğrenild