MEB KPSS Şartsız 1714 Personel Alımı! Başvuru Şartları Açıklandı!

MEB KPSS Şartsız 1714 Personel Alımı! Başvuru Şartları Açıklandı!
Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) bünyesindeki açığı kapatmak amacıyla 1714 güvenlik görevlisi alacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, ne kadar maaş verilecek? İşte detaylar…

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türk eğitim sisteminde çocuklara yönelik kapsayıcı eğitimin desteklenmesi için önemli bir güvenlik görevlisi alacağını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Proje İçin Çocuk Eğitim Sistemi (Pictes) doğrultusunda istihdam edilecek 1714 özel güvenlik görevlisi için ihale sürecine start verilecek.

Güvenlik görevlisi alımı konusunda teklifler, özel güvenlik şirketleri tarafından verilecek ve ihalenin sonucunda yüksek teklif veren firma kazanacak. İşin başlangıç tarihi 1 Ekim 2024 olurken, bitiş tarihi ise 31 Ocak 2025 olarak belirlendi. Kazanan firma, istihdam edilecek çalışanlara asgari ücretin yüzde 50’den fazlası ücret ödeyecek ve bu ücret, güncel asgari ücrete göre 25 bin 503 liraya denk gelecek.

milli-egitim-bakanligi.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

MEB bünyesinde istihdam edilecek 1714 personel için başvuru şartları ise belli oldu. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları,

Kamu haklarından mahrum olmamaları,

Geçerli bir özel güvenlik görevlisi kimliğine sahip olmaları,

Herhangi bir sağlık veya bedensel engeli bulunmamaları,

Askerlik çağına gelmemiş olan adayların askerliğini yapmış veya tecil ettirmiş olmaları gerekecek.

Öte yandan, ihale sürecinin sona ermesinin ardından, işin verileceği firma tarafından özel güvenlik görevlisi alımına yönelik detaylar paylaşılacak.