Lise ve Üniversite Öğrencilerine 2 Bin TL Burs Müjdesi! 9 Ay Boyunca Hesaplara Yatacak!

Lise ve Üniversite Öğrencilerine 2 Bin TL Burs Müjdesi! 9 Ay Boyunca Hesaplara Yatacak!
Okulların açılmasına az bir süre kala burs veren kurum ve kuruluşlar, öğrenciler tarafından araştırılırken, bir vakıf daha şartları sağlayan öğrencilere 2 bin TL burs vereceğini duyurdu. Peki, aranan şartlar neler? İşte ayrıntılar…

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına yaklaşık 1,5 ay kala milyonlarca öğrenci burs sorgulamalarına hız verdi. Bu kapsamda, birçok özel üniversite, Türkiye genelinde derece yapan öğrencilere 100 bin TL’ye kadar tek seferlik destek ve 9 ay boyunca aylık 15 bin TL’ye kadar burs vereceğini duyururken, pek çok vakıf da öğrencilere burs vereceğini açıkladı.

Buna göre, Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı da 2024-2025 yılı eğitim-öğretim dönemi boyunca şartları sağlayan öğrencilere 2 bin TL burs vereceğini paylaştı. Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı, söz konusu burs desteğini sadece 100 öğrenciye vereceğini ve başvuruların başladığını ve 15 Eylül’e kadar devam edeceğini duyurdu.

thumbs-b-c-5153264c790bb2ad8dd49a63fb21581f.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı, öğrencilere sağlayacağı 2 bin TL’lik burs desteği kapsamında başvuru şartlarını da paylaştı. Buna göre, başvuru yapacak öğrencilerin

Ankara’da eğitim veren bir üniversiteyi kazanmış olması,

Ankara’daki bir devlet yurdunda veya ailesinin yanında ikamet ediyor olması,

Not ortalamasının en az 2,5 ve üzeri olması gerekiyor.

Vakıf, söz konusu burs desteğinden 12’nci sınıfta eğitim gören kız öğrencilerin de yararlanabileceğini açıkladı. Bu kapsamda, üniversiteye hazırlık aşamasında olan kız öğrencilerin ekonomik bakımdan teşvik edilmesi hedefleniyor.