KYK Yurt ve Burs/Kredi Başvurusu 2024! Başvuruları Başladı Mı?

KYK Yurt ve Burs/Kredi Başvurusu 2024! Başvuruları Başladı Mı?
Bu yıl tercih yaparak üniversiteye gitme hayali kuran milyonlarca öğrenci, KYK’nın yurt, burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, başvurular başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte merak edilenler…

Üniversiteye gitme hayali kuran milyonlarca öğrenciyi bu yıl yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi’nin (AYT) ardından şimdi de tercih heyecanı sardı. Üniversite eğitim almak isteyen öğrenciler, yaptıkları tercihlerin ÖSYM tarafından açıklanmasıyla beraber bir yükseköğrenim kurumuna yerleşmeye hak kazanmaları halinde üniversite eğitimine başlayacak.

Bu kapsamda, milyonlarca öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurt, burs ve kredi başvurularını ne zaman açacağını merak ediyor. Peki, KYK yurt, burs ve kredi başvuruları başladı mı, başvurular ne zaman başlayacak? İşte cevabı…

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK yurt başvuruları henüz başlamadı fakat, geçen yıl KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023’de başlamıştı. Bu kapsamda, bu yılki başvuruların da ilk yerleştirme işleminin sonuçlanmasıyla beraber ağustos ayının son haftası başlayabileceği düşünülüyor.

img-2973.jpeg

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Öte yandan, üniversite eğitimi alacak milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs başvuruları 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 12-19 Ekim 2023 tarihlerinde alınmıştı. Bu doğrultuda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı burs ve kredibaşvurularının da ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasıyla beraber yine ekim ayı içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

KYK burs, kredi veya yurt başvurularına yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da KYK'dan resmi bir açıklama gelmesi halinde haberimizde yer vereceğiz.