Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Müjdesi! Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Müjdesi! Resmi Gazete’de Yayımlandı!
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, kredi kartı borcu olanlara müjdeli bir haber verdi. Buna göre, kart sahipleri borçlarını 60 aya kadar yapılandırabilecek. İşte ayrıntılar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun (BDDK) konuya ilişkin Kurul kararı da resmi internet sitesinde yayımlandı. Buna kapsamda, BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyen kişilere 60 aya kadar yapılandırma olanağı sunuldu.

Kredi kartlarında dönem borcunun asgarisini ödeyemeyen müşteriler, mevcut kredi kartı borçlarını 60 aya kadar yapılandırabilecek. Her aya düşen taksit tutarı, ilgili ayın asgari ödemesine ilave edilecek. Yapılandırılan kredi kartı borcunun minimum yarısı ödeninceye kadar müşterisi olunan bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak.

thumbs-b-c-099a6212f1be893edd5041729b229c8f-001.jpg

FAİZ ORANI YÜZDE 3,11

TCMB de kredi kartlarında yapılandırma kapsamında geçerli olacak azami faiz oranını referans faiz olan yüzde 3,11’le sınırlı tuttu. İhtiyaç kredileri ise anapara ve faiz ödemelerinin bir aydan fazla gecikmesi durumunda ek kredisiz 60 aya kadar yapılandırma işlemi yapılacak. Borçlu olan kişinin bir senede yapılandırma için müracaat etmesi gerekecek.

Bunun yanı sıra BDDK, kredi kartlarında asgari ödeme oranında da düzenleme yaptı. Dönem borcunun yüzde 20'si olan asgari ödeme oranında sınır tutar, 25 bin TL’den 50 bin TL’ye yükseltildi. 50 bin TL ve altındaki kredi kartları için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20'si olurken, 50 bin TL ve üzerinde olan borçlarda da yüzde 40 şeklinde uygulanacak.