Kira Fiyatları Eylül Ayında Yüzde 20 Artacak!

Kira Fiyatları Eylül Ayında Yüzde 20 Artacak!
Temmuz ayında yüzde 25 zam sınırının kalktığı kiralık evlerde kira fiyatları artmaya devam ederken, kira sahiplerine bir kötü haber daha geldi. Kira fiyatlarının eylül ayı itibarıyla yüzde 20 artacağı öğrenildi. İşte detaylar…

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ev fiyatları olduğu kadar kira fiyatları da rekor seviyelere yükseldi. Kira fiyatlarındaki artış nedeniyle hükümet, iki yıl önce bir adım atarak kira fiyatlarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Fakat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kirada yüzde 25 zam sınırının kalkacağını söylemesinin ardından 1 Temmuz itibarıyla söz konusu sınır kalktı ve kira fiyatları artmaya başladı.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ise kirada oturanlara kötü bir haber vererek kiralara eylül ayı itibarıyla yüzde 20 zam geleceğini açıkladı. İstanbul’daki emlak piyasasında şu an için az sayıda kiralık konut bulunduğunu söyleyen Özelmacıklı, emlak piyasasının eylül ayında hareketleneceğini ifade etti. Üniversite tercihlerinin de açıklanmasının ardından kiralık ev arayışının hızlandığını söyleyen Özelmacıklı, “İstanbul’da bir süredir enflasyonun altında seyreden kira artışlarının daha yüksek seviyelere çıkacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

943x605-gaziantepte-kira-ve-konut-satislarinda-fiyatlari-asagi-cekmek-icin-14-bin-konut-yapilacak-1684838677006.jpg

EYLÜL-EKİM AYLARINDA KİRALARA ZAM GELECEK

Özelmacıklı, kira zammı konusunda eylül-ekim aylarını işaret ederken, eylül ayı itibarıyla kira fiyatlarında yüzde 20 zam geleceğini söyledi. Özelmacıklı, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da şu anda kira fiyatları ortalama 23 bin TL bandında. Metrekare fiyatı olarak baktığımızda ise 230 TL seviyesinde diyebiliriz. Ancak yeni yerleşimlerde bu rakam 28 bin ila 30 bin TL aralığına kadar da yükseliyor. Kiralık konut piyasasındaki mevsimsel etkileri ekim ayı ve nisan ayı arasında daha çok görürüz. Bu aylarda nispeten kiralık konut arzı azalır. Ancak nisan ayından sonra yer değiştirmelerinin artmasıyla kiralık piyasası hareketlenir. Nitekim, kiralama son aylarda özellikle yeni evlenmeler nedeniyle hareketli bir döneme şahit oldu. İstanbul için asıl hareketlenme eylül ayı itibariyle başlayacak.”