İşçiye Yüzde 64,14’lük Rekor Ara Zam Geldi! Maaşlar 25 Bin 577 TL’ye Yükseldi!

İşçiye Yüzde 64,14’lük Rekor Ara Zam Geldi! Maaşlar 25 Bin 577 TL’ye Yükseldi!
Emekli ve memur maaşlarına geçtiğimiz ay zam gelmesine rağmen asgari ücrete zam gelmemesinin ardından birçok şirket ve kurum asgari ücretli çalışanlara ara zam yapmaya karar verdi. Bu kapsamda, Hatay Kırıkhan Belediyesi de maaşlara yüzde 64,14 zam yaptı.

Geçtiğimiz ay emekli ve memur maaşlarına gelen zamların ardından milyonlarca emekli ve memur rahat bir nefes alırken, asgari ücrete zam gelmemesi asgari ücretli çalışanları resmen hayal kırıklığına uğrattı. Bu nedenle, birçok şirket ve kamu kurumu, bünyesinde istihdam ettiği asgari ücretli çalışanlara ek zam yapma kararı aldı.

Bu kapsamda, Hatay Kırıkhan Belediyesi ise İmar A.Ş. ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyle personel aylıklarının asgari ücrete yapılan zam oranında artırılmasına karar verildi. Bu sayede, kümülatif olarak maaşlara ortalama yüzde 64,14 oranında zam yapılmasına karar verildi.

İmza töreninde konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı ErdalÇelik, “İşçilerimize daha rahat ve huzurlu bir çalışma ortamı sunmak ve verimliliği artırmak amacıyla bu toplu sözleşmeyi imzaladık. Belediyemize, işçilerimize ve sendika temsilcilerine hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

img-2868.jpeg

PERSONELE 25 BİN 577 TL MAAŞ VE SOSYAL HAKLAR VERİLDİ

1 Temmuz itibarıyla toplu iş sözleşmesi ile çalışanlara ilk kezyemek yardımı, çocuk yardımı, yakacak yardımı, ikramiye, yol yardımı gibi sosyal haklar verildi. Bunun yanı sıra, eğitim yardımı, bayram yardımları, ölüm yardımları ve düğün yardımları da sözleşmeye eklendi.

Toplu iş sözleşmesi sonrası maaş durumu şu şekilde oluştu:

Yevmiye: 666,75 lira (Günlük)

Çocuk Yardımı: 175 lira (Aylık)

Yemek Yardımı: 170 lira (Günlük)

Yol Yardımı: 42 lira (Günlük)

Yakacak Yardımı: 500 lira (Aylık)

Sendika İkramiyesi (72 Günlük): 4 bin 50 lira (Aylık)

Net Maaş: 25 bin 577 lira

MAAŞ ARTIŞ ORANLARI:

Zabıta: Yüzde 60,66

Operatörler: Yüzde 64,57

Beden İşçileri (Taş Ocağı): Yüzde 65,23

Teknikerler: Yüzde 67,14

Kümülatif Ortalama Artış Oranı: Yüzde 64,14