İşçiye 8 Bin 500 TL Zam! İşçi Maaşı 36 Bin TL Oldu!

İşçiye 8 Bin 500 TL Zam! İşçi Maaşı 36 Bin TL Oldu!
Milyonlarca memur ve emekliye geçtiğimiz ay zam müjdesi gelirken, asgari ücrete herhangi bir zam yapılmadı. Ancak, Manisa Büyükşehir Belediyesi ise işçi maaşlarına 8 bin 500 TL zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar…

En düşük memur ve emekli maaşının artmasının ardından milyonlarca asgari ücretli de hükümetten maaşlarına ek zam talep etti. Ancak hükümet, memur ve emekli maaşlarına zam yapmasına rağmen asgari ücrete zam yapmayacağını ve asgari ücrete yeni zammın aralık ayında yapılarak Ocak 2025’te geçerli olacağını ifade etmişti.

Bunun üzerine hayal kırıklığı yaşayan asgari ücretli çalışanlar, hükümetin maaşlara zam yapacağına yönelik umudunu korurken, işçilere bir güzel haber Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, işçi maaşlarına 8 bin 500 TL zam yaparak 36 bin TL’ye çıkardı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek; Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve iştirak şirketlerinde istihdam edilen toplam 5 bin 29 çalışanın maaşlarının zamlandığını açıkladı.

thumbs-b-c-099a6212f1be893edd5041729b229c8f.jpg

YAKACAK YARDIMI VE ENFLASYON DESTEK PRİMİ DE VERİLECEK

Başkan Zeyrek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. En düşük işçi maaşını 26 bin 500 TL’den 35 bin TL’ye çıkarıyoruz. Ayrıca yevmiye, yakacak yardımı ve enflasyon destek primi gibi kalemlerde de önemli artışlar yapıyoruz. Bu zamlarla birlikte belediyemizin aylık maaş giderleri yaklaşık 73 milyon lira artacak" ifadelerini kullandı.

Buna göre, evli ve bir çocuklu bir işçinin maaşı 35 bin lira olacak. Günlük yevmiye 666 liradan 900 liraya ve yakacak yardımı ise 1.200 liradan 2 bin 500 liraya çıkacak. Aynı zamanda, tüm çalışanlara 3 bin 588 lira enflasyon destek primi ödenecek.

Başkan Zeyrek, maaş artışlarının belediye bütçesine önemli bir yük getireceğini fakat belediye personellerinin refahı için bu fedakarlığı yapmaya değer olduğunu ve vergi dilimi, rapor, izin gibi sebeplerle kimi personellerin aylığında azalmalar yaşanabileceğini de söyledi.