İşçilere Yüzde 30 Zam Müjdesi! En Düşük İşçi Maaşı 31 Bin 500 TL Oldu!

İşçilere Yüzde 30 Zam Müjdesi! En Düşük İşçi Maaşı 31 Bin 500 TL Oldu!
Emekli ve memur maaşlarına temmuz ayında zam yapılırken, asgari ücrete zam yapılmaması milyonlarca asgari ücretlinin tepkisine neden olmuştu. Fakat, yapılan anlaşmayla beraber en düşük işçi maaşı 31 bin 500 TL’ye yükseldi. İşte detaylar…

3 Temmuz tarihinde açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından milyonlarca emekli ve memurun maaşına zam geldi. Ancak, asgari ücrete herhangi bir zam gelmezken, hükümet kanadından yapılan açıklamalarda da asgari ücrete ara zam yapılmayacağı ve yeni asgari ücretin aralık ayında belirlenerek Ocak 2025 itibarıyla geçerli olacağı öğrenildi.

Bu nedenle, birçok şirket de çalışanlarının maaşlarına ek zam yaparken, belediyeler de toplu iş sözleşmesi kapsamında bünyesinde istihdam ettiği personellerinin maaşlarına zam yapıyor. Çalışanlarına ek zam yapan belediyelerden biri de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi oldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde istihdam ettiği personele yüzde 30 zam öngören Toplu İş Sözleşmesi’niBelediye İş Sendikası ve Espark A.Ş. yetkilileriyle beraber imzaladı.

img-4641.jpeg

SOSYAL HAKLARDA YÜZDE 420 ARTIŞ

Belediye ve ESKİ Genel Müdürlüğü’ndeki çalışan EsparkA.Ş.’ye bağlı 3 bin 100 personeli içeren, en düşük net maaşın 31 bin 500 lira, en yüksek maaşın 43 bin 500 liranınüzerine çıkarıldığı Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

30 Haziran 2026 tarihine kadar geçerli olacak 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesi ile en düşük mevcut taban ücrete ilk 6 ayda yüzde 30’luk zam yapıldı. Söz konusu sözleşmeyle birlikte sosyal haklarda ise ortalama yüzde 420 oranında artış yaşandı.

Çalışanları enflasyon ve hayat pahalılığına karşı mağdur etmemek için 2025 ve 2026 seneleri arasında ücretlere enflasyon oranında zam yapılmasına ve ek olarak refah payının da yansıtılmasına karar verildi.