İnek, Dana, Düve ve Kuzu Kesim Fiyatında İndirim! İşte Güncel Karkas Et Kesim Fiyatları!

İnek, Dana, Düve ve Kuzu Kesim Fiyatında İndirim! İşte Güncel Karkas Et Kesim Fiyatları!
Piyasada kırmızı ete yönelik talebin düşmesine rağmen Et ve Süt Kurumu’nun karkas et ithalatına devam etmesi fiyatların düşmesine neden oldu. Peki, güncel inek, dana, düve ve kuzu kesim fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Düzenli olarak inek, dana, düve ve kuzu kesim fiyatlarını kamuoyuyla paylaşan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, yeni fiyatları yayınladı. Birliğin paylaştığı güncel kesim fiyatlarına bakıldığı zaman et kesim fiyatlarının düşüşünün sürdüğü görüldü. Dana karkas kesim fiyatına son bir haftada 3 TL indirim gelirken, inek karkas kesim fiyatı 4 TL, düve karkas kesim fiyatı 1 TL düştü. Bunun yanı sıra, kuzu karkas kesim fiyatı da değişmedi.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin paylaştığı güncel kesim fiyatlarına göre dana karkas kesim fiyatı 340 TL, inek karkas kesim fiyatı 287 TL, düve karkas kesim fiyatı 317 TL ve kuzu karkas kesim fiyatı 410 TL bandında yer alıyor.

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) Polonya’dan karkas et ithalatını yıl sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda, yapılan ithalat kesim fiyatları üzerinde ciddi baskı kurmaya devam edeceği ifade ediliyor.

Beyaz Et Ürünleri - Nercan Et

BEYAZ ETE YENİ ZAM

Öte yandan, kırmızı et fiyatlarındaki yaşanan rekor zamların ardından ve talebin beyaz ete kayması, beyaz et fiyatlarının zamlanmasına sebep oldu. Zincir marketlerde dana kıymanın kilogram fiyatı ortalama 400 TL’yi geçerken, tavuk eti fiyatları da çeşidine göre 300 TL’ye kadar çıkıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre de beyaz et üretimi ise son dönemlerde düştü. TÜİK bu yılın haziran ayı kümes hayvancılığı verilerine göre, tavuk eti üretimi mayısta 216 bin 453 ton bandındayken, haziranda yüzde 17,9 oranındaki gerilemeyle beraber 177 bin 740 tona düştü.