İlkokul, Ortaokul, Lise Öğrencilerine Kırtasiye Yardımı! Başvurular Başladı

İlkokul, Ortaokul, Lise Öğrencilerine Kırtasiye Yardımı! Başvurular Başladı
2024-2025 eğitim öğretim döneminde farklı kademede eğitim gören öğrencilere sağlanacak olan desteklere dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına bir aydan kısa bir süre kala öğrenciler ve aileleri belediyelerin güncel destek programlarına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için belediyeler kırtasiye desteği projeleri hayata geçiriyorlar. Ülke genelindeki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin kırtasiye desteklerini yakından takip ederken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlanacak olan kırtasiye destekleri için başvuruları kabul etmeye başladı. Söz konusu başvuruların başlamasının ardından detaylar merak konusu olurken, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı.

Kırtasiye Yardımı 2024

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre yeni eğitim öğretim döneminde ihtiyaç sahibi ailelerdeki ilkokul öğrencileri için 750 TL, ortaokul öğrencileri için 1000 TL, lise öğrencileri için 1250 TL kırtasiye desteği verilecek. Söz konusu destek için 10 Ağustos tarihinde başvurular başlarken, 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Destek başvurularının başlamasının ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Sosyal ve gönül belediyeciliği kapsamında Kayserililerin gönlüne dokunan Başkan Büyükkılıç, öğrenci ve ailelerinden takdir toplayan eğitime destek projelerine aralıksız devam ediyor. Eğitim ve öğretime büyük önem veren öğrenci dostu başkan olarak anılan Büyükkılıç, öğrencilerin her zaman kendisini geliştirmesi ve donanımlı olması için gayret gösteriyor. Gönül belediyeciliğinin en güzel örnekleri sayılabilecek projeler kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan Kayseri il sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Geçtiğimiz dönem ihtiyaç sahibi 8 bin 281 ailede toplam 15 bin 624 öğrenciye 15 milyon 150 bin 250 TL kırtasiye yardımı yapıldı’’ denildi.

kirtasiye-yardimnleir.jpg

Eğitim Yardım 2024 Başvuruları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile kırtasiye desteği ile ilgili açıklamada bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin eğitim desteği projelerini merak ediyorlar. Bu durumda, ağustos ayının son günlerine kadar öğrencilere destek olabilmek için yeni projelerin hayata geçirilmesi halinde belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.