İkramiyeler İptal Oldu! Bu Kişiler İkramiye Alamayacak!

İkramiyeler İptal Oldu! Bu Kişiler İkramiye Alamayacak!
3 Temmuz’da milyonlarca memurun maaşı zamlanırken, 743 bin memurun da sendika üyesi olmadığı için toplu sözleşme ikramiyesi alamayacağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Toplu sözleşme ikramiyesi, TBMM Genel Kurulu'nda alınan karar kapsamında, memurların hesabına yatırılmaya başlanacak ve sendika üyesi olan kamu personellerine ise aylık 641 TL’lik ikramiye verilecek. Söz konusu destek, memur sendikalarına üye olan ve aylıklarından üyelik aidatı kesilen memurlara ödenecek.

2005’te uygulanmaya başlanan düzenlemeyle beraber toplu sözleşme ikramiyesi ilk defa sendika ödeneği adı altında gösterilmişti. Bu yılı ve gelecek yılı içeren toplu sözleşme görüşmelerinde, ikramiye konusunda belirlenen yüzde 2 oranındaki sendika üyelik barajı, Anayasa Mahkemesince iptal edildi.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

BU AY HESAPLARA YATACAK

Anayasa Mahkemesi, ekonomik nedenlerle çalışanların yüksek üyeliğe sahip sendikalara yönelmesinin meşru olmadığını açıkladı. Bu kapsamda, baraj kaldırılarak, tüm sendika üyesi memurlara ikramiye ödenmesi yapılmasına karar verildi.

Bu ay içerisinde hesaplara yatacak toplu sözleşme ikramiyesi, toplam 2 milyon 251 bin kamu personeline ödenecek. Fakat, herhangi bir sendikaya üye olmayan 743 bin kamu personeli ise söz konusu ödemeden faydalanamayacak. İkramiyelerin, aylık ödemeleri ile beraber memurların hesaplarına aktarılması bekleniyor.