İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Doğal Gaz Sobası Müjdesi!

İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Doğal Gaz Sobası Müjdesi!
Eylül ayının gelmesiyle beraber doğal gaz tüketimi de özellikle ülkenin doğu bölgelerinde artmaya başlarken, ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz doğal gaz sobası dağıtılacağı öğrenildi. Peki, kimler ücretsiz doğal gaz sobası alabilecek? İşte cevabı…

Havalar serinlemesiyle doğal gaz tüketimi de artmaya başlarken, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar da doğal gaz tüketim desteğini araştırmaya başladı. Şartları sağlayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlayacağı doğal gaz tüketim desteğinin yanı sıra, bazı belediyeler de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz doğal gaz sobası dağıtacağını duyurdu.

Bu kapsamda, bir müjde de Karabük Belediyesi’nden geldi. Karabük Belediyesi Eskipazar ve Yenice ilçelerindeki dar gelirli hanelere ücretsiz doğal gaz sobası dağıtımı yapılacağını duyurdu. Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç’ın destekleriyle beraber ücretsiz olarak dağıtılacağı belirtilen doğal gaz sobaları, dar gelirli vatandaşlar arasında büyük bir sevinç yarattı.

img-4401.jpeg

TOPLAM 5 MİLYON TL’LİK ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ SOBASI DAĞITILACAK

Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u milletvekilleriyle beraber ziyaret eden Eskipazar ve Yenice ilçelerinin belediye başkanları saatlerce devam edentoplantının ardından Eskipazar ve Yenice ilçelerine müjdeli gelişmelerle döndü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, yapılan görüşmeler sonucunda dar gelirli hanelere yapılacak yardım programlarından birini hafta sonu katıldığı Çetiören Güreş Festivali’ndeki konuşmasında duyurdu.

Keskinkılıç, ücretsiz doğal gaz sobasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yıl kış başlamadan önce, Eskipazar’da 2 milyon TL'lik, Yenice’de de 3 milyon TL'lik ücretsiz doğalgaz sobası dağıtılacak. Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hibe olarak verilen soba yardımları konusunda, maddi imkanları olmayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacaklar” ifadelerini kullandı.